Eмисия новини
от 15.00 часа

Çmime për muzikantë të rinj bullgarë nga International Music Competition

Çmimin e parë në kategorinë “Ekzekutime Solo” të Konkursit të XI Ndërkombëtar International Music Competition, që u zhvillua në Beograd të Serbisë e fitoi Simeon Bozhillovi. Ai është nxënës në klasën e 10-të të Shkollës së Mesme “Sava Doproplodni” në..

02.04.20 10:21 |

Qendra ndarëse Ballkan ofron çmime konkurruese të gazit rus

Pasi rregullatori bullgar miratoi uljen e çmimit të gazit të importuar natyror me më se 42 për qind në bursën bullgare të gazit u arrit çmim nën atë të gazit rus. Qendra ndarëse Ballkan e cila realizon tregti me gaz njoftoi, se u arrit kontratë për 12.5..

02.04.20 09:08 |
Gazprom

Nga data 1 prill çmimi i gazit natyror po bie me mbi 40%

Kompania shtetërore “Bullgargaz” propozon që çmimi i gazit natyror nga data 1 prill të jetë 13.44 euro për MWh pa TVSH. Kjo është pak mbi 40%, njoftoi drejtori ekzekutiv  i shoqërisë Nikollaj Pavllov përpara Komisionit mbi energjetikën në..

06.03.20 16:42 |

40 qind ulje e gazit – optimizëm për biznesin dhe familjet në Bullgari

Në festën kombëtare të Bullgarisë – 3 mars, kur u nënshkrua Traktati i Paqes pas Luftës Ruso-Turke (1877-1879) dhe Bullgaria u çlirua nga zgjedha pesëshekullore osmane, monopolisti rus i gazit “Gazprom” i dërgoi palës bullgare një kontratë të re të..

05.03.20 15:37 |

Kauzat e biznesit në Bullgari – hapa të vegjël drejt ndryshimit të madh

Ka ardhur kohа që suksesi të mos matet me tregues thjesht material. Liderët e rinj të biznesit e kuptojnë se jetojmë në një kohë të re kur gjithnjë e më shumë varemi nga gjendja e mjedisit dhe nga qëndrueshmëria e shoqërisë. Fjalët e bukura si dhe..

04.03.20 13:13 |

Çmimi i gazit natyror rus për Bullgarinë ulet me më se 40 për qind

Me 40.3 për qind ulet çmimi i gazit natyror rus për Bullgarinë. Nga data 1 mars ai është 13.44 euro (26.29 leva) për megavat orë. Kjo u kontraktua midis firmave “Bullgargaz” dhe “Gazptom” më 2 mars. Çmimi i ri më i ulët do të jetë me fuqi prapavepruese nga..

03.03.20 13:26 |

Gjuha bullgare është e pranishme në një prej dokumenteve zyrtarе të Namibisë

Bashkatdhetar tanët jetojnë nëpër të gjitha kontinentet, por lajmet për arritjet e tyre dhe punën e bërë në dobi të Bullgarisë rrallë hyjnë në fokusin e vëmendjes shoqërore. Një nga këta bullgarë është konsulli i nderit i vendit tonë në Namibinë e largët..

28.02.20 13:44 |
Deljana Llazarova

Bullgarja Deljana Llazarova fitoi një konkurs prestigjioz për dirigjent

Bullgarja Deljana Llazarova fitoi konkursin ndërkombëtar për dirigjent Siemens-Halle në Mançester. Përveç çmimit prej 15 000 paundesh, fituesi fiton dhe një kontratë dyvjeçare për ndihmës-dirigjent të Mark Elldar, dirigjenti kryesor i orkestrës..

24.02.20 18:13 |
Veneta Pavllova

Gazetarja Veneta Pavllova me dekoratë të BNR-së

Me rastin e përvjetorit të 84-të të Radio Bullgarisë, redaktorja shumëvjeçare Veneta Pavllova mori çmimin “Numër 1 i Radio Bullgarisë” në vitin 2019 . Ajo shkruan artikuj në fushën e trashëgimisë kulturore-historike. Ka mbaruar..

21.02.20 18:32 |

Nxënës i këngëtares Rajna Kabaivanska u nominua për çmim ndërkombëtar

Një nga yjet e shkollës së primas operistike bullgare Rajna Kabaivanska, sopranoja e njohur botërisht Maria Agresta u nominua për çmimet ndërkombëtare operistike për vitin 2020 (International Opera Awards) në kategorinë “Këngëtarë më të mirë”...

15.02.20 11:25 |
Всички новини: днес | вчера