Eмисия новини
от 15.00 часа

Një shëtitje nostalgjike në mëhallën e peshkatarëve në Tutrakan

Qyteti i perëndimeve të diellit, të varkëtarëve dhe të peshkatarëve - kështu është i njohur qyteti Tutrakan - një nga vendet më magnetike nëpër luginën bullgare të lumit Danub. Fotografët e pëlqejnë shumë për shkak të pamjeve drejt lumit, më në..

13.10.20 07:05 |

“Ndiq rrjedhën e lumit 2020” - aventurë mbi dy rrota

Mbi 100 çiklistë dhe ekipet mbështetëse nga Bullgaria dhe Rumania u mblodhën në qytetin Vidin në pritje të sinjalit për fillim të itinerarit më të gjatë çiklistik turistik në Bullgari. Fillimi i udhëtimit të tyre nëpër trasenë 732 kilometrashe në..

01.09.20 15:42 |

Tutrakani tregon për traditat e peshkimit në Danub

A keni qenë në Tutrakan? Në fillim të shekullit XX kjo qytezë e vogël që ndodhet afër ujërave të lumit të dytë evropian për nga gjatësia ka qenë qendra e peshkimit me ndikim më të madh në Bullgari. Atje ka një vendbanim peshkatarësh, i cili sot..

27.06.20 07:00 |

Përse lejlekët sjellin bebe në Tutrakan?

Spitali në qytetin Tutrakan buzë Danubit u rendit mes 3 nga spitalet më të mira në vend në fushën e obstetrikës dhe gjinekologjisë në klasifikimin kombëtar “Spitalet më të mira në Bullgari”. Repartet në klinikën gjinekologjike janë krejtësisht të..

19.04.19 14:42 |

Bullgaria e panjohur – qyteti Tutrakan

Një qytet i vogël në cepin e Bullgarisë, i kthyer në veri, ndaj lumit Danub dhe rrafshinave të shkretuara rumune në bregun përballë. Itineraret turistike rrallë çojnë deri këtu. Ndoshta sepse rajoni është shumë i largët, ndoshta për shkak të rrugëve jo të..

14.12.13 11:10 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР