Eмисия новини
от часа
Velisllav Minekov dhe Irena Stefoska

Planifikohet intensifikim i marrëdhënieve kulturore bullgaro-maqedonase

Ministrat e Kulturës të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut u takuan në Sofje. Profesorët Velisllav Minekov dhe Irena Stefoska theksuan se ruajtja e trashëgimisë kulturore është një përparësi për të dy vendet, kështu që ata do të mbështesin..

01.06.21 10:22 |

Qendra UNESCO në Sofje shpalli një konkurs ndërkombëtar për të rinj

Me rastin e 75 viteve nga themelimi i UNESCO dhe 65 vjet nga pranimi i Bullgarisë, Qendra Rajonale Sofje - UNESCO shpall një konkurs ndërkombëtar për të rinj "Trashëgimia Kulturore Jomateriale: Brezi i ardhshëm". Çmimi është një vizitë 3-ditore në..

21.05.21 15:35 |

Riti “Surva” – simbol i forcës pastruese që zë fill me urime për shëndet dhe bereqet

Ritualet bullgare të maskaradës kanë një traditë mijëvjeçare. Ata datojnë që nga koha e lashtë pagane. Lojërat me maska praktikohen në periudhat kur viti i ri vjen për të zëvendësuar vitin e vjetër, kur natyra fillon të ringjallet gjatë pranverës. Në..

27.01.17 12:05 |

Tubimi i krijimtarisë popullore në Koprivshtica – jo vetëm në zemrat e njerëzve, por dhe në listën e UNESKO-s

“Me Bullgarinë në zemër” – ky mbishkrim mbi bluzat e turistëve japonezë, të cilët kanë mbërritur për Tubimin kombëtar të krijimtarisë popullore në qytetin Koprivshtica mund t’i përgjithësojë përshtypjet dhe ndjenjat e mijëra pjesëmarrësve, të cilët..

18.12.16 12:15 |
Всички новини: днес | вчера