Eмисия новини
от 01.00 часа

U siguruan dhjetëra milionë në përkrahje të blegtorisë pas një takimi me Kryeministrin

Mbi 28 mln euro (56,5 mln leva) do të sigurohen për blegtorinë. Marrëveshja u arrit në një takim të Kryeministrit Bojko Borisov dhe të Ministres së Bujqësisë Desisllava Taneva me përfaqësues të sektorit, bëri të ditur në sajtin e vet Ministria e..

03.08.20 17:09 |

Importi i krahut të punës nga jashtë mund të shpëtojë bujqësinë bullgare

Kriza e shkaktuar nga koronavirusi, i drejtoi fermerët dhe blegtorët përpara vështirësive, të cilat kërcënojnë mbijetesën e tyre. Fermerët gjithnjë e më vështirë organizojnë procesin e punës në fermat e tyre dhe vuajnë nga mungesa e burimeve..

19.05.20 12:10 |

Akoma nuk ka indikatorë të qartë sa do të ngecë ekonomia

Në mes të pandemisë Covid-19 ekspertët dhe analizuesit ekonomikë paralajmëruan, se bota qëndron para krizës më të rëndë ekonomike e ngjashme me Depresionin e Madh të viteve 30-të të shekullit të kaluar. Sipas parashikimeve të Komisionit Evropian..

19.05.20 11:50 |

Qeni karakaçan bullgar nuk kthehet nga luftimi me bishtin ulur

Rrënjët e lashta të qenit karakaçan bullgar fshihen në kohën e trakëve. Ndër zanatet kryesore të banorëve të dikurshëm të trojeve bullgare ishte edhe rritja e deleve dhe një rojë e tillë ishte e domosdoshme për mbrojtjen e kopeve, tregon doktor Atanas..

19.02.17 15:15 |

Fermeri Simeon Georgiev: Nuk ka barazi mes fermerëve në Bullgari

Pas një pushimi të gjatë fermerët bullgarë përsëri dolën për të protestuar para Ministrisë së Bujqësisë si shenjë pakënaqësie kundër urdhëresave dhe kërkesave të reja. Ministri teknik i resorit prof. Bozukov u angazhua me zgjidhjen e problemeve të..

13.02.17 09:15 |
Всички новини: днес | вчера