Eмисия новини
от часа
Allbena Danaillova

Allbena Danaillova: Ëndërroj për një botë pa kufizime dhe më shumë muzikë

E quajnë Allbena Danaillovën “Zonjën e parë” të Filarmonisë së Vjenës dhe kjo nuk është vetëm një hile gazetareske - ajo me të vërtetë është gruaja e parë -koncert mjeshtre, e cila ka regjistruar emrin e vet në historinë afro 180 vjeçare të..

14.07.21 07:15 |
Velisllav Minekov dhe Irena Stefoska

Planifikohet intensifikim i marrëdhënieve kulturore bullgaro-maqedonase

Ministrat e Kulturës të Bullgarisë dhe Maqedonisë së Veriut u takuan në Sofje. Profesorët Velisllav Minekov dhe Irena Stefoska theksuan se ruajtja e trashëgimisë kulturore është një përparësi për të dy vendet, kështu që ata do të mbështesin..

01.06.21 10:22 |

Festivali “Ditë Muzikore të Marsit”

Me Simfoninë e 9-të të kompozitorit Ludvig van Bethovën në ekzekutim të Filarmonisë së qytetit Ruse me dirigjent Jordan Kamxallov hapen Ditët Muzikore të Marsit. Edicioni i 16-të i njërit prej festivaleve më të vjetra muzikore tek ne do të mbahet..

08.03.20 12:55 |
Всички новини: днес | вчера