Eмисия новини
от 19.00 часа
Sinagoga e Madhe e Pazarxhikut

Po projektojnë një itinerar të vendeve interesante të lidhura me historinë e hebrenjve në Bullgari

Ministria e Turizmit dhe Organizata e hebrenjve në Bullgari “Shalom” po diskutojnë krijimin e një itinerari të specializuar për popullarizimin e vendeve të rëndësishme për historinë e hebrenjve bullgarë tek ne. Itinerari do të përfshijë 13 qarqe në..

28.05.19 19:42 |

Sinagoga në qytetin Vidin do të ringjallet si qendra kulturore “Zhul Paskin”

Ndër pallatet e banimit në lagjen “Kaleto” në qytetin Vidin ngre shtat silueta e tempullit të dikurshëm hebraik. Edhe pse koha dhe neglizhenca e njerëzve e kanë dëmtuar bukurinë e tij të rreptë, ai ende ruan dinjitetin që arkitektët italianë u..

05.03.19 14:17 |

Në SHBA u inauguruan pllaka përkujtimore kushtuar shpëtimit të hebrenjve bullgarë

Nënpresidentja Ilijana Jotova inauguroi në Muzeun e Holokaustit në Los Anxhelos një pllakë përkujtimore për shpëtimin e rreth 50 000 hebrenjve bullgarë gjatë Luftës së Dytë Botërore.   Në ceremoni Nënpresidentja shënoi se shpëtimi i hebrenjve bullgarë..

04.03.19 12:46 |

Shtëpia e Dimitër Peshevit në Kjustendill ruan kujtimin për shpëtimin e hebrenjve bullgarë

Shtëpia-muze “Dimitër Peshev” në qytetin Kjustendill është monument i kulturës, i cili u rimëkëmb, që të grumbullojë në një vend kujtimin e atyre bullgarëve, të cilët në vitin 1943 arritën të shpëtojnë nga Hitleri rreth 50 mijë hebrenj, të përgatitur..

19.12.15 11:35 |
Aleksandër Belevi (në qendër) – udhëheqësi i Komisariatit mbi Çështjet Evropiane duke ndjekur dëbimin e hebrenjve nga Shkupi i okupuar nga Bullgaria gjatë marsit të vitit 1943.

1934-a: Asnjëri nuk mund t’i bindë bullgarët të urrejnë hebrenjtë

“Asnjëri nuk mund t’i bindë bullgarët të urrejnë hebrenjtë” – këto janë fjalët e ambasadorit gjerman Bekerle në Sofje gjatë tentativës së fundit të autoriteteve gjermane të organizojnë deportimin e hebrenjëve bullgarë drejt kampeve të vdekjes. Në fund..

29.07.14 14:17 |
Всички новини: днес | вчера