Eмисия новини
от 13.00 часа

Që nga 1 maji janë në fuqi rregulla të reja për hyrje në Bullgari

Nga 1 maji ndalohet përkohësisht hyrja në Bullgari e personave që vijnë nga India, Bangladeshi, Brazili dhe vendet dhe territoret në Afrikë. Përjashtim bëjnë shtetasit bullgarë dhe personat me statusin e qëndrimit të përhershëm, afatgjatë ose të..

29.04.21 19:59 |

Dita e Dafinave

Dita e Dafinave është një festë e shumëpritur dhe e dashur. Ajo gjithnjë bie pas Ditës së Ngjalljes së Llazarit dhe një javë para Pashkës së Madhe. Ditë të emrit kanë të gjithë që mbajnë emra të luleve – Cvetan, Cvetanka, Temenuzhka, Iglika,..

25.04.21 07:05 |

Në Varna po ndodhen turistët e parë izraelitë

Turistët e parë izraelitë po ndodhen në vendpushimin tonë “Zllatni Pjasëci”.Grupi prej 125 turistëve nga Izraeli mbërriti në Aeroportin e Varnës pas hapjes së sallave të lojërave të fatit dhe të kazinove. Fluturimet për në Varna do të jenë të..

24.04.21 07:20 |

Pas protestave “Rosenec” u shpall zyrtarisht plazh

Vija bregdetare në Parkun “Rosenec” rreth 15 km nga Burgas, për të cilën pati një protestë masive verën e kaluar, tani zyrtarisht është plazh. Këtë enjoftoi deputeti nga “Bullgaria Demokratike” Dimitër Naidenov, duke iu referuar një vendimi..

19.04.21 15:51 |
Krasimir Karakaçanov

Pas hyrjes në NATO Shkupi harroi Marrëveshjen e Fqinjësisë

Zëvendës Kryeministri dhe Ministër i Mbrojtjes Krasimir Karakaçanov tha se pas pranimit të Republikës së Maqedonisë së Veriut në NATO, në praktikë, marrëveshja jonë e fqinjësisë vdiq. “Të gjitha kontaktet u ndalën në mënyrë të njëanshme nga ana e..

04.02.21 14:50 |

Aeroporti i Vjenës lejon fluturime nga dhe për Bullgarinë

Ndalimi i Austrisë për pranimin e aeroplanëve nga 18 shtete, ndër të cilët edhe Bullgaria, përfundon. Austriakët, shtetasit e BE-së dhe Zvicrës, si dhe ata me banim të përhershëm në Austri që mbërrijnë nga Bullgaria duhet të prezantojnë PCR test negativ..

01.08.20 12:43 |

Hiqet karantina për të gjithë që hyjnë në Greqi nga Bullgaria

Që nga dita e hënë, 15 qershori, Greqia hap kufirin e saj tokësor për qytetarët që hyjnë në vend nga Bullgaria dhe ata nuk do të vendosen në karantinë të detyrueshme. Hyrja përmes kufijve të tjerë të Greqisë – me Shqipërinë, Maqedoninë e..

13.06.20 14:01 |
Всички новини: днес | вчера