Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Dhoma e Ekonomisë këmbëngul për aplikimin e euros nga 1 janari 2024

Foto: arkiv

Dhoma Ekonomike Bullgare doli me pozitën për hyrjen e përshpejtuar në eurozonë dhe vënien e euros në qarkullim nga 1 janari 2024. Në qëndrim, organizata joqeveritare thekson se diskutimi për aplikimin e euros është pa mëdyshje e përfunduar dhe u bën thirrje autoriteteve shtetërore që të fillojnë menjëherë një fushatë të gjerë informacioni për procedurat dhe efektet e anëtarësimit në eurozonë. Deputetëve u drejtohet apel për miratimin në kohë të akteve legjislative efektive të nevojshme për anëtarësimin në eurozonë dhe zhvillimin e një politike të kujdesshme fiskale.Më shumë nga rubrika

Fermerët do të marrin ndihmë për shkak të luftës në Ukrainë

Deri në fund të vitit, fermerët bullgarë do të marrin 213 milionë leva (108.90 milionë euro) ndihmë për shkak të luftës në Ukrainë. Kjo u vendos nga Fondi Shtetëror “Bujqësia”. Ndihma shtetërore, e miratuar nga Komisioni Evropian më 24 mars, mbështet..

botuar më 23-03-27 7.39.MD

Fermerët protestuan kundër një parku me erë

Fermerët, qiramarrësit dhe banorët protestues të fshatit Vëllçi Dol, rajoni i qytetit Varna, mbyllën rrugën për në Varna për 15 minuta me një zinxhir të gjallë për shkak të një synimi investimi për të ndërtuar një park me erë me 50 turbina, si dhe..

botuar më 23-03-27 6.20.MD
Dimitër Stojanov

Dimitër Stojanov: Bullgaria nuk mund t’i japë Ukrainës predha 155 mm

Bullgaria nuk mund t’i japë Ukrainës predha 155 mm. Kështu komentoi ministri i mbrojtjes Dimitër Stojanov. Sipas tij, ushtria nuk ka një kalibër të tillë të municionit dhe kjo është arsyeja që nuk mund të japë asistencë ushtarake në këtë aspekt...

botuar më 23-03-27 4.33.MD