Eмисия новини
от 13.00 часа

“Një maratonë nëpër vatrat e kulturës bullgare” që të mund të ruhet historia e gjallë

Një referencë e shpejtë e bërë në fjalorin shpjegues lidhur me rëndësinë e fjalës “vatër kulture” tregon  se ky është një institucion kulturor për përhapjen e dijeve dhe të kulturës, tepër aktiv në periudhën e Rilindjes Kombëtare Bullgare...

30.04.21 11:10 |

Prindërit duan mësim në dhomat e klasës

Organizatat e prindërve dalin për të protestuar para Ministrisë së Shëndetësisë me kërkesë për të rivendosur frekuentimin për të gjithë nxënësit - nga klasa 1 në të 12. Në letra të hapura për parlamentin, ministrat e shëndetësisë dhe arsimit,..

17.03.21 15:18 |

Pronarët e restoranteve duan një bllokim për të gjithë ose për askënd

Askush nuk beson se “bllokimi” do të jetë vetëm 14 ditë. Një bllokadë e tillë është e lejueshme nëse përfshin absolutisht të gjitha objektet dhe institucionet shtetërore. Prandaj, le të ketë një bllokim total dy-javor. Këtë e kërkuan në një..

17.03.21 13:31 |
Zheni Naçeva

Punohet me ngut për certifikatën e vaksinimit

Të gjitha furnizimet e vaksinave janë planifikuar ashtu që të sigurojnë rivaksinim për imunizimet e dozës së parë. Para Radios Kombëtare Bullgare, Zëvendës Ministrja e Shëndetësisë Zheni Naçeva sqaroi se pavarësisht nga vaksina, sistemi elektronik..

07.03.21 12:24 |
Anton Kutev

Deputeti Anton Kutev mendon se në se problemet nuk zgjidhen nga institucionet gjatë vjeshtës do të ketë valë të re protestash

Me paraqitjen e një raporti për punën e Prokurorisë nga kryeprokurori Ivan Geshev në parlament duhet të vihet fillimi i diskutimit për domosdoshmërinë e korrigjimeve në Kushtetutë. Këtë e tha në një intervistë për Radion Kombëtare Bullgare deputeti i..

31.07.20 12:14 |
Всички новини: днес | вчера