Eмисия новини
от 10.00 часа

Tregu i punës në vendin tonë është gati të marrë përsipër një valë të madhe bashkatdhetarësh që po kthehen nga jashtë

Një sondazh ndër bullgarët jashtë vendit për platformën multimediale BulgariaWantsYou / "Bullgaria të dëshiron"/ bërë kohët e fundit tregon se, rreth 35 për qind e bashkatdhetarëve të anketuar në Evropë janë më se të vendosur të kthehen dhe..

15.06.22 07:15 |

Një pllakë përkujtimore do të rikujtojë për inxhinierin Stoimen Sarafov - bamirësi i “Sarafovos”

Gjatë Luftërave Ballkanike, dhjetëra mijëra bullgarë janë larguar nga Trakia Lindore për të shmangur sundimin osman dhe kanë rënë viktimë të ushtrisë perandorake dhe bashibozukut. Duke i braktisur vendet e tyre të lindjes, ata shpërngulen nëpër..

13.06.22 07:15 |

Dhjetëra njoftime pune u postuan në një platformë për refugjatët ukrainas

Portali i Unifikuar i Informacionit ukraine.gov.bg. krijuar nga qeveria për refugjatët ukrainas, tashmë ofron dhjetëra vende të lira pune - nga infermiere, kamerierë, kuzhinierë dhe kujdestare fëmijësh e deri te mësues të gjuhëve të huaja,..

14.03.22 16:17 |

Minko Geçev për rrugën e tij nga qyteti Trojan deri në një pozicion drejtues në Google

Akoma si nxënës ai shikon qiellin e natës përmes një teleskopi dhe ëndërron që një ditë të zbulojë misteret e universit. Por orët e gjata para kompjuterit, konkurset e shumta të programimit dhe mësuesit ambiciozë të shkollës së mesme..

23.10.21 12:25 |

Festivali i Dytë Ndërkombëtar i Krijimtarisë Tekniko-Shkencore “Nga Vidha!”

Nga 22 deri më 24 tetor në Qendrën Kulturor Informative të Rusisë në Sofje do të mbahet Festivali i Dytë Ndërkombëtar i Krijimtarisë Tekniko-Shkencore për fëmijë dhe për të rinj “Nga Vidha!”. Në forum do të marrin pjesë më se 120 inxhinierë..

21.10.20 06:05 |

Bullgaria është në krye të BE-së sipas numrit të grave që punojnë në shkencë dhe në inxhinieri

Bullgaria është në krye të BE-së sipas numrit të grave që punojnë në shkencë dhe në inxhinieri tregon një analize e Evrostatit për vitin 2018. Në po atë vit nga pothuajse 15 milion shkencëtarë dhe inxhinierë në mbarë BE-në 59 për qind ishin meshkuj, ndërsa..

11.02.20 13:47 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера