Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Bullgaria është në krye të BE-së sipas numrit të grave që punojnë në shkencë dhe në inxhinieri

Foto: EPA/BGNES

Bullgaria është në krye të BE-së sipas numrit të grave që punojnë në shkencë dhe në inxhinieri tregon një analize e Evrostatit për vitin 2018. Në po atë vit nga pothuajse 15 milion shkencëtarë dhe inxhinierë në mbarë BE-në 59 për qind ishin meshkuj, ndërsa 41 për qind – gra. Megjithëkëtë në katër shtete anëtare të BE-së pjesa më e madhe e shkencëtarëve dhe inxhinierëve janë gra. Në Lituani – 57 për qind, në Bullgari dhe në Letoni –52 për qind, në Danimarkë – 51 për qind. Edhe për vitin 2017 statistika për Bullgarinë tregon pjesëmarrja më e gjerë e grave në shkencë dhe në teknologjitë – 53 për qind.

Më shumë nga rubrika

Po shqyrtohet një regjim i ri për transplantimin e organeve

Agjencia e Mbikëqyrjes Mjekësore propozon krijimin e këshillave ekspertë për vlerësimin dhe renditjen e kandidatëve për transplantim, tha drejtori ekzekutiv i institucionit Dr. Georgi Hristov në programin "Horizont" të Radios Kombëtare Bullgare...

botuar më 21-06-21 10.26.PD

Në gjysmën e Bullgarisë nuk ka raste të reja të Covid-19

Gjatë 24 orëve të fundit janë regjistruar 27 raste të reja të koronavirusit në vend, ose 0.7 për qind e 4 100 testeve të kryera, sipas Portalit të Unifikuar të Informacionit. Në 15 rrethe të vendit nuk ka asnjë rast të ri të koronavirusit. Në..

botuar më 21-06-21 9.37.PD

Po zhvillohet Takimi i Nëntë Kombëtar i Mbarështuesve të Deleve

Pranë fshatit Arbanasi të rrethit të Veliko Tërnovos, pranë manastirit të Pjetrit dhe Palit, po zhvillohet edicioni i nëntë i Takimit Kombëtar të Mbarështuesve të Deleve. Në kuadrin e tri ditëve, nga 18 deri në 20 qershor, profesionistë të..

botuar më 21-06-19 7.35.PD