Eмисия новини
от 05.00 часа
Stefan Janev

Kryeministri kërkon transparencë në bisedimet për formimin e qeverisë

Në fund të formimit të qeverisë së ardhshme të rregullt, vërehet se proceset politike nuk po ecin sipas logjikës së zakonshme demokratike, tha Kryeministri në detyrë Stefan Janev. “Sipas mendimit tim, qytetarët kanë të drejtë të dinë..

04.08.21 12:29 |
Bojko Borisov

GERB nuk do të mbështesë qeverinë e ITN

GERB nuk do të mbështesë qeverinë, e cila do të propozohet nga partia “Ka një popull të tillë” (ITN). Këtë e njoftoi lideri i GERB Bojko Borisov në një transmetim të drejtpërdrejtë nga fshati Gubesh rajoni i Sofjes në profilin e tij në Facebook. Ai..

02.08.21 20:04 |
Hristo Ivanov

Akuza të shkëmbyera në parlament midis DB dhe DPS

Akuza të ndërsjella për korrupsion dhe varësi u shkëmbyen midis Bullgarisë Demokratike - DB dhe Lëvizjes për të Drejtat dhe Liritë – DPS, në fillim të mbledhje parlamentare të transmetuar në BNR. Udhëheqësi i DB Hristo Ivanov tha se sheh një problem..

28.07.21 10:45 |
Toshko Jordanov dhe Hristo Ivanov

Filluan konsultimet e ITN për krijimin e një qeverie

Partia më e madhe parlamentare “Ka një popull të tillë” (ITN) filloi konsultimet për të formuar një qeveri. Ato mbahen në ndërtesën e parlamentit. Takimi i parë ditën e premte ishte me “Bullgarinë Demokratike”. Pas përfundimit, dy kryetarët e..

23.07.21 17:41 |

Një javë për vendime të rëndësishme përpara KQZ-s

Me dekret të Presidentit Rumen Radev u emërua Komisioni i ri Qendror Zgjedhor (KQZ), i kryesuar nga Kamelia Nejkova. Deri në zgjedhjet e parakohshme parlamentare më 11 korrik mbeten 62 ditë. Jo më vonë se 57 ditë para votimit sipas Kodit..

11.05.21 19:23 |
Toma Bikov

Legjislacioni zgjedhor i shërben presidentit dhe partive të afërta me të njofton GERB

“Ne jemi e vetmja parti që nuk kemi informacion në lidhje me konsultimet për zgjedhjen e përbërjes së re të Komisionit Qendror Zgjedhor dhe nuk e dimë se çfarë kriteresh duhet të plotësojnë anëtarët e saj”, tha deputeti nga GERB Toma Bikov në..

03.05.21 18:12 |
Rumen Radev dhe Daniell Mitov

Presidenti i dorëzoi GERB-SDS mandat për të formuar qeveri

Presidenti Rumen Radev dorëzoi një mandat eksplorues për të formuar një qeveri grupit më të madh parlamentar, GERB-SDS. Kryeministri i caktuar DanielL Mitov ka shtatë ditë për të provuar të formojë një qeveri e cila të marrë mbështetjen..

20.04.21 13:49 |

Nuk do të ketë kontraktim të drejtpërdrejt për vaksinën ruse “Sputnik – V”

Deputetët nuk e mbështetën propozimin e deputetëve nga Partia Socialiste Bullgare që parlamenti të detyrojë qeverinë të “ndërmarrë të gjitha veprimet e nevojshme” për të siguruar vaksinën ruse “Sputnik – V” për qytetarët bullgarë. Pushtetarët..

05.03.21 13:51 |

Votimi i Bullgarëve jashtë shtetit i bashkon ata në vendlindjen e tyre

Në një takim online me organizatat bullgare jashtë shtetit, Presidenti Rumen Radev vazhdoi konsultimet mbi zgjedhjet parlamentare. Në pandemi, është e një rëndësie të veçantë për të garantuar shëndetin e të gjithë shtetasve bullgarë, të drejtën e..

11.01.21 16:54 |

Ekziston konsensus për çështje të rëndësishme në lidhje me zgjedhjet

Gjatë takimit të tij me përfaqësuesit e partisë politike MIR, Presidenti Rumen Radev tha se ka konsensus të fortë mbi nevojën për ndryshime ligjore. Bisedimet me formacionet politike joparlamentare janë pjesë e një serie konsultimesh të filluara..

10.01.21 16:29 |
Всички новини: днес | вчера