Eмисия новини
от 21.00 часа

Anijet bullgare nuk mund të largohen nga portet e Ukrainës

Detarët që mbetën në bordin e anijes “Carevna” po punojnë për të përgatitur anijen për tërheqje nga uji, tha për bTV Nikollaj Stefanov, përfaqësues i menaxhimit të gjykatës. Megjithëse anija nuk është në gjendje perfekte, mund të bëjë një kalim të..

19.04.22 13:59 |
Anija

Duan që ekspedita bullgare në Antarktidë të lundrojë me një anije bullgare

Deri në fund të vitit 2022 anija kërkimor-shkencore bullgare “Shenjtor Kirill dhe Metodij” duhet të realizojë një lundrim deri në bazën bullgare në Antarktidë . Për këtë mision Prof. Hristo Pimpirev dhe shefi i Shkollës Ushtarako-Detare..

14.01.22 11:37 |

Niveli i ulët i Danubit në vjeshtë bllokon lundrimin në lumë

Niveli i ulët i Danubit pengon lundrimin në pjesën bullgare të lumit. Një numër i madh i anijeve janë duke pritur në zonën e Belene. Shefi i Drejtorisë së Mbikëqyrjes së Lumit - Ruse, kapiteni Ivan Zhekov, njoftoi se 22 anije dhe rreth 50 seksione..

24.09.21 11:25 |

Të kalosh Atlantikun në mbështetje të dhurimit të organeve

Të dhurosh organet, që të mund të shpëtosh një jetë njerëzore, kur rruga jote tokësore përfundon në kulmin e forcave tënde, është një nga format më të lartësuara të eupatisë. Lë një pjesë nga vetja jote, që të mund të jetojë një i panjohur, i cili vite..

19.10.20 13:08 |
Lumi Danub

Niveli i lumit Danub është tepër i ulët për lundrim

Lundrimi nëpër Danub në pjesën bullgare të lumit është vështirësuar fortë për shkak të nivelit të ulët, njoftuan nga Drejtoria “Mbikëqyrja Lumore-Ruse”. Më kritike është gjendja tek ishulli Belene. Aty lëvizja e anijeve është kufizuar, sepse anijet..

05.11.19 18:04 |

Një anije për arkeologji eksperimentale u nis nga Bullgaria për në Kretë

Ekspedita Ndërkombëtare “Abora4-argonaut nga epoka e gurit” u nis me lundrim nga Varna. Në ekuipazh është dhe arkeologu nga qyteti Varna Teodor Rokov. 11 anëtarët e tjerë janë nga Gjermania, Holanda, Bolivia, Shtetet e Bashkuara, Rusia, Turqia dhe..

16.08.19 13:11 |

Doktori Kurtev – udhëtim rreth botës për ditëlindjen e tij të 80-të

“Unë doja që ta bëj këtë vizitë rreth botës në fund të jetës sime, sepse e gjithë jeta ime ka kaluar në ndërtimin e jahteve dhe të lundrimit me to. Për ndryshe do ta ndieja veten sikur nuk kam realizuar ndonjë gjë në jetën time. Duhej të vendosja në..

13.06.17 15:01 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера