Eмисия новини
от 20.00 часа
Zdravko Dimitrov

Zbuluan një nekropol nga koha e Shtetit të Parë Bullgar

Tre nekropole nga epoka të ndryshme zbuluan arkeologët gjatë gërmimeve nëpër trasenë e autostradës së re rreth fshatit të rrethit të Vidinit - Sinagovci në /Bullgarinë Veriperëndimore/. Çdo një prej tyre jep dëshmi të rëndësishme për të kaluarën..

30.05.21 09:05 |

Durankullak ka përmbledhur një kulturë 7 mijëvjeçare evropiane

Arkitektura më e hershme e gurit në Evropën kontinentale, nekropoli më i madh prehistorik në botë, floriri më i vjetër i përpunuar në botë, disa nga gjurmët më të lashta të shkrimit njerëzor....Tingëllon në mënyrë të pabesueshme, por këto dëshmi për..

26.05.21 07:15 |
Pamje panoramike te kalaja afër fshatit Debnevo, pas përfundimit të hulumtimit të këtij viti.

Sekretet e kodrës "Kaleto" pranë fshatit Debnevo rrethi i qytetit Trojan

Kalaja nga antikiteti i vonë pranë fshatit piktoresk Debnevo, në rajonin e qytetit Trojan, po studiohet prej viteve. Ndaj momentit arkeologët kanë zbuluar muret e fortesës, si dhe objekte të prodhimit të ruajtura mirë.   Gjetjet në territorin..

09.12.20 06:15 |
Всички новини: днес | вчера