Eмисия новини
от 17.00 часа
Fotografia është dorëzuar nga Ambasada e Zvicrës në Sofje

Shpresa të reja për sportin bullgar gjatë vitit olimpik 2020

Viti i Ri vjen gjithmonë me shpresa për shëndet, lumturi dhe suksese, por për sportin bullgar 2020-ta është me rëndësi të madhe, sepse do të kalojë nën shenjën e Lojërave Olimpike. Përgatitja për Lojërat Olimpike Verore, të cilat fillojnë në fund të..

02.01.20 11:46 |

Nxënësit bullgarë janë ndër më të fortët në olimpiadat e shkencave natyrore

Sofia Tech Park është mikpritësi i nismës “Science Bricks – Shkencë me kauzë”. Qëllimi është që të popullarizohen arritjet e nxënësve bullgarë me medalje nga forumet ndërkombëtare të shkencave. Në një skenë prezantohen shkencëtarë prijës me shpikjet e..

19.10.19 09:00 |

Një porcion i ri i radhës prej medaljesh për informatikët bullgarë

Me katër medalje-tre të argjendta dhe një të bronztë, kthehet skuadra e Bullgarisë nga Olimpiada Evropiane në Informatikë, e cila u zhvillua në qytetin slloven Maribor. 3 nga mbajtësit e medaljeve janë nxënës nga Sofja, kurse një është nga qyteti i..

29.08.19 14:02 |
Rumjana Nejkova

11 vjet nga titulli i fundit olimpik i Bullgarisë

Sot mbushen 11 vjet nga titulli i fundit olimpik për Bullgarinë. Gjatë vitit 2008 kampione në Pekin u bë Rumjana Nejkova në skif, bëri të ditur sportal.bg. Në karrierën e saj të pasur Rumjana Nejkova ka një komplet të plotë medaljesh në kanotazh..

16.08.19 16:13 |

Medalje për nxënësit bullgarë në Olimpiadën e Informatikës në Azerbajxhan

Me një medalje të artë, 2 të argjendta dhe 1 të bronztë u ktheu skuadra bullgare nga Olimpiada Ndërkombëtare e Informatikës në Baku të Azerbajxhanit. Medaljen e artë e fitoi Radosllav Dimitrov nga Plovdivi. Medaljet e argjendta i morën Aleksandër..

12.08.19 15:41 |

4 medalje për Bullgarinë në Olimpiadën Ndërkombëtare të Kimisë

Një medalje të artë, një të argjendtë dhe 2 të bronzta fituan nxënësit bullgarë në Olimpiandën e 51-të Ndërkombëtare të Kimisë, e cila u zhvillua në Paris të Francës. Medaljen e artë e mori Evgeni Statellov nga Gjimnazi i Gjuhëve të Huaja në..

30.07.19 09:58 |

Përsëri medalje për matematikanët bullgarë

Matematikanët bullgarë u kthyen me pesë medalje të argjendta dhe një të bronztë nga edicioni i 60 i Olimpiadës Ndërkombëtare të Matematikës, e cila u mbajt nga 11 deri në 22 korrik në qytetin Bat të Britanisë së Madhe. Pesë prej pjesëmarrësve që fituan..

22.07.19 16:07 |

Fëmijët bullgarë përsëri ndër më të mirët në olimpiadë ndërkombëtare të matematikës

Fëmijët bullgarë fituan medalje në Olimpiadën e 23-të ndërkombëtare të matematikës për të rinj në Qipro. Skuadra ishte në krye me doc. dr. Ivan Kortezov nga Instituti i Matematikës dhe Informatikës dhe fitoi 2 medalje të arta, 3 të argjendta dhe 1..

25.06.19 13:32 |

Medalje për nxënësit bullgarë në Olimpiadën Evropiane të Fizikës

Me pesë medalje – një të artë, dy të argjendta dhe dy të bronzta, u kthyen nxënësit bullgarë nga Olimpiada e tretë Evropiane e Fizikës, e cila u zhvillua nga 31 maji deri në 4 qershor në kryeqytetin e Letonisë Riga. Në garë u përfshinë 180 nxënës nga 36..

06.06.19 16:28 |

Ivet Lllallova u klasifikua për olimpiadën e pestë në karrierën e saj sportive pasi shënoi rekord në turneun në Osaka

Vrapuesja bullgare Ivet Llallova-Collio për herë të radhës i befasoi shumë këndshëm përkrahësit e vet, duke filluar shkëlqyeshëm stinën e re në pistë. Ajo fitoi vrapimin në distancën 200 metra në Seiko Golden Prix në Osaka, duke përfunduar garën për 22.55..

25.05.19 15:30 |
Всички новини: днес | вчера