Eмисия новини
от 17.00 часа

Bullgaria dhe SHBA mbeten në regjimin e dialogut aktiv mbi të gjitha çështjet

Superioriteti i ligjit është në thelbin e procesit demokratik në çdo shtet ligjor. Në marrëdhëniet me partnerët dhe aleatët tanë kemi theksuar bindjen tonë se luftimi i korrupsionit në të gjitha format e tij duhet të jetë përparësia jonë parimore..

03.06.21 09:58 |
Sllavi Trifonov

Sllavi Trifonov nuk sheh asnjë problem në zbatimin e Kushtetutës

Në Facebook, udhëheqësi i “Ka një popull të tillë” Sllavi Trifonov hodhi poshtë kritikat se partia e tij refuzon të përpiqet të formojë qeveri. “Këtë e vendosi sovrani, kështu i shpërndau letrat. Ne nuk kemi mundësinë për të formuar një kabinet të..

27.04.21 09:27 |

Eksportet e mallrave nga Bullgaria në vendet e treta u ulën

Në janar 2021, eksportet e mallrave nga Bullgaria në vendet e treta u ulën me 22.6 për qind krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2020 dhe arritën në gati 700 milion euro, njoftoi BTA, duke cituar një analizë të Institutit Kombëtar të Statistikave...

13.03.21 11:15 |

Bullgaria hapi një stendë në ekspozitën e ushqimeve në Dubai

Agjencia Ekzekutive për Promovimin e Ndërmarrjeve të Vogla dhe të Mesme po organizon stendën kombëtare të një prej panaireve më të rëndësishëm të industrisë ushqimore në botë - Gulfood, i cili do të zgjasë deri më 25 shkurt në Dubai, njoftoi BTA...

22.02.21 17:33 |

Biznesi bullgar preferon të eksportojë në Gjermani dhe në Turqi

38 për qind nga firmat tregojnë Gjermaninë si vend i preferuar për tregti dhe partneritet. Këtë e tregon një anketimi i Dhomës Tregtare Industriale Bullgare. Gjermania është partnerja më e madhe tregtare e Bullgarisë. Në tetor të vitit 2019 eksporti bullgar..

13.02.20 19:33 |
Всички новини: днес | вчера