Eмисия новини
от 12.00 часа

Fshati Gega dhe “Manastiri përrallor me djajtë“ në malin Ograzhden

Mali Ograzhden shtrihet në pjesën jugperëndimore të Bullgarisë dhe kalon në territorin e Maqedonisë së Veriut, ku ndodhet pjesa më e lart e tij. Dhjetëvjeçarë të tërë me radhë kjo krahinë ka qenë një zonë e izoluar kufitare, që është një shkak i shkëlqyer..

09.08.20 05:15 |

Arsimi në distancë në shkollat bullgare të fundjavës përdoret që nga viti 2017

382 shkolla bullgare të fundjavës jahte shtetit (të ashtuquajturat “shkolla të së dielës”), ku mësohet gjuha bullgare, kulltura, historia dhe gjeografia e Bullgarisë do ta fillojnë vitin e ri shkollor, deklaroi për BNR Natalija Mihalevska –..

05.08.20 11:44 |
Krasimir Vëllçev

Viti i ri shkollor do të fillojë në shkollat

Ndoshta viti i ri shkollor do të fillojë në shkollat. Kjo u bë e qartë pasi ministri i arsimit Krasimir Vëllçev shpjegoi para deputetëve të komisionit të arsimit, se akoma nuk janë gati propozimet konkrete për mësim alternativ. Sipas tij të gjitha..

01.07.20 19:22 |

Në dy shkolla në Anglinë Jugore bullgarët e vegjël mësojnë shkrim e këndim në gjuhën e tyre amtare

Para 10 vitesh Maja Nikollova vendoset në Britaninë e Madhe. Atje njihet me disa familje të reja nga Bullgaria, të cilët kërkojnë mundësi që fëmijët e tyre të praktikojnë gjuhën amtare. Mirëpo, në qytezën provinciale Bournemouth, ku vendoset Maja, nuk..

23.06.20 09:59 |

Organizata sociale ndihmojnë “fëmijët e padukshëm”

I kemi parë të kërkojnë lëmoshë, me gishtërinj të shkathët të tërheqin portofolin e ndonjërit në tramvajin e mbushur me njerëz, të bredhin me mbeturina në dorë me shpresën të marrin nga disa monedha nga lëndët e para dytësore. Dhe ne indinjohemi pa..

04.06.20 10:42 |
Krasimir Vëllçev

Mbrëmjet e maturës mund të lejohen, por jo para fundit të qershorit

Ministri i arsimit Krasimir Vëllçev deklaroi se nuk ka pengesa për zhvillimin e mbrëmjeve të maturës, por rekomandoi që ato të organizohen në fund të qershorit, apo në fillim të korrikut. 49 mijë janë maturantët, të cilët do të paraqiten në..

29.05.20 17:43 |
Ministri i Arsimit Krasimir Vëllçev

Vetëm 1-2% e nxënësve nuk kanë marrë pjesë në procesin shkollor gjatë pandemisë

“Rreth 1-2% e nxënësve nuk morën pjesë në procesin arsimor gjatë gjendjes së jashtëzakonshme. Sfida kryesore në këtë periudhë ishte lidhur me ata që nuk dëshironin të arsimoheshin.” Këtë e vuri në dukje në një intervistë për BNR-në Ministri i..

24.05.20 14:10 |

Me rastin e Ditës së Arsimit dhe Kulturës Bullgare, 24 Majit, u dekoruan shkolla bullgare

Me rastin e Ditës së Arsimit dhe Kulturës Bullgare dhe të Shkrimit Sllav, 24 Majit,Presidenti Rumen Radev dekoroi 14 shkolla në vend për rolin e tyre në arsimimin e brezave të tëra bullgarësh. Ndër të dekoruarve është Shkolla Fillore “Filip Sakelarieviç”..

22.05.20 17:04 |

Tri janë variantet për vitin e ri shkollor

Ka tri variante për fillimin e vitit të ri shkollor dhe zgjedhja do të jetë në varësi të situatës epidemike, tha ministri i arsimit Kraimir Vëllçev. Në se situata është normale procesi mësimor do të fillojë më 15 shtator në dhomat e klasës, në se situata..

21.05.20 18:50 |
Krasimir Vëllçev

Viti shkollor do të përfundojë në mjedis elektronik

Viti shkollor do të përfundojë në mjedis elektronik. Nxënësit do të kthehen për provimet më të rëndësishme pas klasës së 7-të dhe për provimet e maturës shtetërore. Në organizimin e provimeve do të respektohet distanca e domosdoshme sociale dhe..

05.05.20 09:11 |
Всички новини: днес | вчера