Eмисия новини
от 12.00 часа

Ekzotikë dimërore rreth qytetit Burgas - përse flamingoja bojë rozë zgjodhi liqenin Atanasovsko

Në mes të dimrit të ftohtë banuesit e qytetit Burgas gëzojnë një pamje mjaft ekzotike. Liqeni Atanasovsko i cili është i vendosur rreth qytetit vende- vende është në ngjyrë rozë. Shkaku? Këtu, për vit të dytë të radhës mbretëron një koloni e madhe e..

02.02.21 13:38 |

Dimri i pazakontë i ngrohtë i mbajti patat me gjoks të kuq larg shtëpisë së tyre të dimrit

Temperaturat e larta për këtë stinë janë shkak që patat me gjoks të kuq globalisht të rrezikuara akoma të mos kthehen në shtëpinë e tyre të zakonshme dimërore-liqenet Shablla dhe Durankullak në bregdetin verior bullgar. Kjo u bë e qartë nga..

09.01.21 07:10 |

Pata të vogla laramane erdhën për të kaluar dimrin në Liqenin Durankullak

200 pata të vogla laramane të cilët janë një lloj i kërcënuar botërisht erdhën për të kaluar dimrin në liqenin Durankullak afër Shabllës të Bullgari së Verilindore. Shpendët erdhën pas regjistrimit dimëror të shpendëve në zonat e lagëta gjatë të..

16.02.20 15:15 |

Sokoli – miku im

“ O, sokoli, sokoli gri, vëllai besnik i kaçakut. Pasi fluturon aq lartë, a e shikon larg e larg oborrin e rrafshët të atit? ” – ky është fragment nga një këngë folklorike, me të cilën populli shpreh përfytyrimin e vet për këtë shpend grabitqar si për..

02.04.17 15:10 |

Mbaroi regjistrimi dimëror i shpendëve të ujit në Bullgari

Numërimi i shpendëve dimërues të ujit zhvillohet në plan botëror që nga viti 1967. Ai vlerësohet si një prej ngjarjeve më në masë në lëmin e mbrojtjes së natyrës, në të cilën marrin pjesë mbi 15 000 veta. Ajo realizohet njëkohësisht dhe në sinkron të..

26.01.17 12:04 |
Всички новини: днес | вчера