Eмисия новини
от 18.00 часа

Bansko bëhet qendra e kinemasë ekstreme

Nga 20 deri më 22 shkurt pushimorja dimërore Bansko bëhet organizator i Panoramës Tradicionale të Kinematografisë"Snow Cinema – filma për ski dhe snoubord”. Në program u përfshin filma për sporte ekstreme të cilat sfidojnë vullnetin dhe shpirtin...

15.02.20 14:05 |

Fëmijët me probleme në të parin duhet të ushtrojnë sporte

Fëmijët me probleme në të parin të kenë mundësi të ushtrojnë ndonjë sport. Këtë kauzë ka ndërmend të mbrojë Federata “Sport për njerëzit me probleme në të parin” para ministrive të arsimit dhe të sportit Fëmijët me probleme në të parin..

11.02.20 15:16 |
Fotografia është dorëzuar nga Ambasada e Zvicrës në Sofje

Shpresa të reja për sportin bullgar gjatë vitit olimpik 2020

Viti i Ri vjen gjithmonë me shpresa për shëndet, lumturi dhe suksese, por për sportin bullgar 2020-ta është me rëndësi të madhe, sepse do të kalojë nën shenjën e Lojërave Olimpike. Përgatitja për Lojërat Olimpike Verore, të cilat fillojnë në fund të..

02.01.20 11:46 |
Rumen Radev

Nisma e Rumen Radevit “Bëj sport me Presidentin”

Presidenti Rumen Radev filloi nismën e re për inkurajimin e aktivitetit fizik dhe sportit ndër fëmijët dhe të rinjtë në Bullgari. Emri i saj është “Bëj sport me Presidentin”. “E rëndësishmja është që të mos flasim vetëm për sportin, por të..

17.10.19 15:52 |

Radoslav Pantaleev wins bronze for Bulgaria at World Boxing Championships

Radoslav Pantaleev has ended his participation in the World Boxing Championships in Ekaterinburg, Russia with a bronze medal. In the semifinals in the 91 kg category, the Bulgarian lost 0-5 to Muslim Gadzhimagomedov from Russia. This bronze has..

20.09.19 17:21 |
Ivet lalova-Collio

Bulgarian athletes win 6 gold medals at European Athletics Team Championships Second League

Bulgaria has preserved its place in the European Athletics Team Championships Second League in Varazdin, Croatia. After a fierce two-day competition, they remained on the sixth place in the group with 297 points. The Bulgarian athletes won 6 gold medals..

12.08.19 16:57 |

Renowned paragliders to compete in Bulgaria

Some of the best paragliders in the world will gather for a competition in Bulgaria in the period August 30 to September 1 in Sopot, central Bulgaria. The race is based on the idea of ​​ world record holder in acrobatic paragliding Veselin..

08.08.19 16:27 |

Angel Kodinov wins second medal at Junior and U23 Canoe Sprint World Championships

Angel Kodinov has won the bronze medal in the 200m individual canoe race at the 2019 ICF Junior and U23 Canoe Sprint World Championships in Romania, covering the distance in 39.947 seconds. This is the second success for the young Bulgarian, having won..

05.08.19 12:28 |

Antoaneta Stefanova wins title at chess tournament in China

Former World Chess Champion Antoaneta Stefanova won the title at the prestigious International Women's Chess Open in the Chinese city of Shaoxing. The competition took place under the Swiss system in nine rounds. There were 34 contestants from 9..

17.07.19 16:17 |

90% nga industria e palestrave dhe sportit në Bullgari është në duart e ndërmjetësve

Tendenca botërore për hyrjen e ndërmjetësve në industrinë e palestrave është në fuqi dhe për Bullgarinë. Në ndryshim nga tregjet e zhvilluara, ku depërtimi i tyre   nuk i tejkalon 5%, në Bullgari në kuadrin e 3 vjetëve ata kanë pushtuar 90% nga..

25.06.19 17:25 |
Всички новини: днес | вчера