Eмисия новини
от 21.00 часа

Ka për t’u realizuar Ekspozita Turistike Ndërkombëtare “Pushime dhe SPA Expo”

“Kthimi në normalitet” është në fokus të Ekspozitës Turistike Ndërkombëtare “Pushime dhe SPA Expo”, e cila do të mbahet në datat 24 dhe 25 shkurt 2022 në “Inter Expo Center” të kryeqytetit. Ministria e Turizmit ende pranon aplikime për pjesëmarrjen..

24.01.22 12:17 |

Investitorët austriakë: Klima e biznesit në Bullgari është inkurajuese

Austria është ndër investitorët kryesorë në Bullgari. 4.6 miliardë euro janë investimet e 350 kompanive austriake. Mbi 20 000 bullgarë punojnë në kompani austriake. Situata ekonomike dhe politike në Bullgari është “inkurajuese” – kështu e..

20.01.22 19:31 |

Hristina Hristova: Shkurtimi i personelit në administratë me 15% do të shkaktojë tension në shoqëri

Gjatë Vitit të Ri, personeli në administratën shtetërore do të pakësohet me 15% nëse qeveria zbaton marrëveshjen mes partnerëve të koalicionit. Sipas Ministrit të Financave dhe zëvendëskryeministrit Asen Vasilev, rreth 30 000 punonjës do të duhet..

20.12.21 14:53 |

Studentët duan një periudhë hiri para se të vendosen certifikatet

Vendosja e një certifikate të gjelbër nga 21 tetori si kusht për frekuentimin e leksionve nga studentët është i nxituar, sipas Përfaqësimit Kombëtar të Këshillave të Studentëve. Në një intervistë për BNR, ata thanë se ishte e drejtë të jepet një..

20.10.21 15:05 |

“Koshere karriere” në Sofje si një pasqyrë të tregut të punës në kushtet e koronavirust

IT specialistë, menaxherë të marketingut, punonjës në kompani të jashtme dhe konsulentë në fushën e biznesit dhe të financave – janë   ndër kuadrot më të kërkuara në tregun e punës për momentin. Këtë e tregon një anketimi i Radio Bullgarisë bërë..

14.09.21 12:46 |
Stella Balltova

Turizmi kërkon masa të qarta dhe parashikueshmëri kur gjendemi në zonën e kuqe

Ministrja e Turizmit Stella Balltova diskutoi në një takim me përfaqësuesit e sektorit të turizmit masat ekonomike në mbështetje të biznesit në kushtet e pandemisë së koronavirusit. Përfaqësuesit e sektorit paralajmëruan se për shkak të krizës ata..

27.08.21 16:14 |

Nuk ka presion për vaksinimin e personelit

Vaksinimi është plotësisht vullnetar dhe nga punëdhënësit nuk kërkohet ta vaksinojnë stafin e tyre dhe të bëjnë presion në këtë drejtim. Këtë e deklarojnë nga Ministria e Turizmit për shkak të interpretimeve të iniciativës për vendosjen e stikerit..

14.06.21 13:56 |

Kuadrot në turizëm – një nga problemet në këtë degë

Pandemia Covid-19 e shndërroi turizmin në një nga viktimat e saj më të mëdha, duke u përballur me një sërë problemesh të punësuarit në sektor. Ato lidhen si me pasigurinë nëse hotelierët do të kenë sezon të plotë veror dhe dimëror, ashtu dhe me..

27.04.21 11:02 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР