Programi i ditës
Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Ka për t’u realizuar Ekspozita Turistike Ndërkombëtare “Pushime dhe SPA Expo”

Foto: @holidayfairsofia

“Kthimi në normalitet” është në fokus të Ekspozitës Turistike Ndërkombëtare “Pushime dhe SPA Expo”, e cila do të mbahet në datat 24 dhe 25 shkurt 2022 në “Inter Expo Center” të kryeqytetit. Ministria e Turizmit ende pranon aplikime për pjesëmarrjen nga shoqatat turistike, organizatat e degëve dhe administratat komunale. Ministri i Turizmit Hristo Prodanov do ta hapë veprimtarinë dhe do të prezantojë temat kryesore mbi të cilat do të punojë departamenti i tij - ndër to janë tërheqja e turistëve të rinj, mungesa e stafit, stimulimi i turizmit vendor. Një tjetër temë e rëndësishme do të jetë bashkimi i industrisë.

Si çdo vit, pritet një interes i madh ndërkombëtar. Të pranishëm do të jenë përfaqësues të kompanive, organizatave dhe ekspertëve nga Greqia, Turqia, Britania e Madhe, Spanja, Finlanda, India, Peruja.


Më shumë nga rubrika

Ekskursione me kauza ose si të mbështesim mbrojtjen e natyrës së egër në Bullgari

Turizmi i qëndrueshëm prej kohe nuk është një synim i paqartë në horizont. Në vendin tonë një sërë projektesh dhe nismash prej vitesh predikojnë të ashtuquajturin “udhëtim të ngadalshëm” me një gjurmë minimale karboni, miqësor me mjedisin dhe në..

botuar më 22-05-18 7.15.PD

Një kastor është filmuar në ujërat bullgare të lumit Danub

Peshkatarët filmuan një kastor në lumin Danub pranë fshatit Dollni Vadin, transmetoi Radio Vidin i BNR-së. Shfaqja e tij në pjesën bullgare të lumit është kurioze, sepse sipas biologëve, speciet janë zhdukur prej kohësh nga Bullgaria. Në vitin..

botuar më 22-05-17 10.21.PD
Irena Georgieva

Pritet një rritje e turizmit veror në Bullgari

Rritja deri në 30 për qind këtë verë në krahasim me vitin e kaluar është e arritshme, parashikoi para BTA Zëvendësministrja e Turizmit, Irena Georgieva. Ajo e argumentoi optimizmin e moderuar për sezonin me rezervimet e mbi 10 500 fluturimeve për..

botuar më 22-04-28 11.39.PD