Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Контрасти

Снимка

Контрасти - психологическо предаване за илюзията и истината през погледа на другия.

За Вселената наречена ЧОВЕК! За неговата светла и тъмна страна. За неговите стремежи и страхове, възходи и падения, геройства и пороци. За перспективите и отживелиците в живота, за категориите „добро“ и „зло“, „правилно“ и „грешно“, за доверието и измамата.

Предаване за човешките взаимоотношения - в тяхната красота и грозота.

Всяка събота от 10:00 до 11:00 ч. с водещ Добромира Мицева.


Публикации

Как се поражда нежеланието за учене

Факторите, които предизвикват нежелание за учене, са няколко. Някои от тях са свързани с технологиите, които не само, че  отнемат способността за концентрация на детето, но и нанасят вреди на нервната му система. Технологиите заменят действителността..

публикувано на 11.02.17 в 16:25

Ментална аритметика за деца

Мозъкът на средностатистическия човек е в състояние да възприема информацията със скорост, 10 пъти по-голяма от обичайната, защото това е съвършен инструмент за познание, който запазва в различни сектори различната информация. По-интензивното..

публикувано на 11.02.17 в 09:25

Валдорфската система – една алтернативна форма на обучение

Първото валдорфско училище е създадено през 1919 година. Основател е Рудолф Щайнер. Щайнер често изнасял лекции във   фабриката Валдорф Астория, където директор е бил Емил Моулд. Тези лекции били свързани, най-често със здравословния начин на живот и с..

публикувано на 04.02.17 в 11:00
Пансионното образование има сериозни традиции в Европа

Обучение в пансионно училище - какви са предимствата

За живота в колектив, в общност и ползите от това, разговаряме с Наташа Христова - консултант по „Средно образование“, която е живяла в пансионно училище, където придобива средното си образование. Какви са плюсовете на средата в пансиона? Както и к..

публикувано на 04.02.17 в 10:05

Как емоциите влияят на нашето здраве

Как емоциите влияят върху тялото и психиката ни. Кои от тях имат положително въздействиеи кои могат да ни разболеят. Събеседник по темата е психологът Елена Николова. Тя е категорична, че емоциите оказват влияние върху нашето здраве. Когато човек..

публикувано на 28.01.17 в 10:15

Домашното насилие - неофициални статистики и начини за справяне с проблема

Продължаваме темата за домашното насилие, която коментираме с Илияна Стойчева - вицепрезидент на Европейското женско лоби в България.   Жените най-често стават жертва на близките си, от които всъщност би трябвало да получават разбиране, обич и..

публикувано на 22.01.17 в 11:05

Насилието не решава проблемите

Въпреки заложената предпоставка, че мъжът и жената са равни, в българското общество вирее тенденцията за поставяне на жената в позиция на подкрепяща, което лесно преминава в подчинение, както в обществения, така и в личния живот. Този модел на жената -..

публикувано на 14.01.17 в 10:15

Мъжът и жената - не само интимно

Темата за отношенията между мъжа и жената е деликатна и същевременно сложна. Психологът Яна Кирова обяснява какви са предпочитанията на съвременната жена по отношение на мъжа като спътник в живота. Както и тези на мъжа. И как са се променили тези..

публикувано на 07.01.17 в 11:10

Как да разпознаем енергийните вампири

Забелязали ли сте, че има хора, които ни довеждат до пълно изтощение, след като комуникираме с тях. Това са така наречените енергийни вампири. Психологът Яна Кирова ни посочва, че за всички енергийни вампири са  характерни чувството за малоценност и за..

публикувано на 31.12.16 в 14:20

Йога на смеха създава положителен поглед към живота

Всички знаем, че има ползи от смеха за здравословното състояние на човека. Но, за да са налице тези ползи, трябва да се смеем поне 10-15 минути на ден. А в ежедневието, рядко се случва да се смеем толкова дълго, отбелязва Емилия, която е инструктор..

публикувано на 24.12.16 в 10:05