Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Контрасти

Снимка

Контрасти - психологическо предаване за илюзията и истината през погледа на другия.

За Вселената наречена ЧОВЕК! За неговата светла и тъмна страна. За неговите стремежи и страхове, възходи и падения, геройства и пороци. За перспективите и отживелиците в живота, за категориите „добро“ и „зло“, „правилно“ и „грешно“, за доверието и измамата.

Предаване за човешките взаимоотношения - в тяхната красота и грозота.

Всяка събота от 10:00 до 11:00 ч. с водещ Добромира Мицева.


Публикации

Коучингът и личностното израстване

Коучинг е един от най-силните инструменти за професионално и личностно развитие Коучингът е присъствие тук и сега, пълноценно свързване със себе си и с другите! Това е обучение, което ще ви помогне да развиете своята чувствителност,..

публикувано на 21.12.16 в 10:46

За да е устойчиво, щастието трябва да произлиза от самия човек

Щастието спада към света на идеите на човека. То никога не може да бъде нещо опредметено. Няма задължителност, че ако днес сме щастливи, това трябва да продължи и утре, както и в другиден. Ако щастието е привнесено отвън, то е временно и..

публикувано на 17.12.16 в 10:20

Дигиталният свят налага социални трансформации

В предаването ни "Контрасти" говорим и за функционалната неграмотност на учениците. Както и за връзката между образование, дигитализация и социалните трансформации. Пpeз пocлeднитe дeceтинa гoдини се е наложил нов комуникационен дискурс. Той..

публикувано на 11.12.16 в 09:30

Отчаянието на младите - как да се впишат в общество, което не одобряват

Днес ще се опитаме да разберем как и защо възникват част от проблемите на младите хора, както и за ролята на обществото и семейството. Много от младите хора са апатични и отчаяни, и се пускат по течението. Може би това се дължи на факта, че те по-рано..

публикувано на 03.12.16 в 15:55

Защо другите не ме разбират?

Ако през последните години се развиват технологиите и научните постижения, то социалните умения на човека силно се занижават. Често човек няма обективно обяснение за своите проблеми - "Защо съм сам?", "Защо не се разбирам с родителите ми?", "Защо ми е..

публикувано на 19.11.16 в 11:20

Как житейската ни позиция ни определя като личности?

Всеки човек има сбор от възгледи, които изграждат мирогледа му и предопределят неговото поведение. Но въпросът е отговаря ли на реалността начинът, по който човек възприема себе си и света? Как собствената ни житейска позиция ни дава, или ни..

публикувано на 12.11.16 в 12:05

Капсулира ли се днешният човек?

Днес ще насочим поглед към способността ни за общуваме. Известно е, че общуването е път към самопознание. Чрез него индивидът постига някаква истина или неистина за себе си. Но общуването зависи от средата, в която живеем. Ако то е..

публикувано на 05.11.16 в 11:05

Токсичните връзки - как да ги разпознаем?

Днес ще говорим с психолога Яна Кирова за т.нар. токсични връзки. Преди да назове типовете токсични връзки и техните проявления, тя ни обясни представлява здравословната връзка. Това е доброволен съюз, основан на равнопоставеност. Така че,..

публикувано на 29.10.16 в 11:00

Конфликтът между поколенията

Всяко поколение има своите преценки за морал, нравственост, естетика, религиозност и т.н. Базирайки се на своя опит, възрастните смятат своите ценности за „обективни“, а младите възприемат себе си като носители на новото. И двете групи считат своята..

публикувано на 22.10.16 в 10:30

В основата на зависимостите винаги лежат емоциите

По официални данни алкохолиците в България са около 300 000, а броят на проблемно употребяващите наркотични вещества е приблизително 40 000. Днес психологът Андрей Мреницов ще ни разкрие подробности за наркотичната и алкохолната зависимост. Още в..

публикувано на 15.10.16 в 11:35