Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Контрасти

Снимка

Контрасти - психологическо предаване за илюзията и истината през погледа на другия.

За Вселената наречена ЧОВЕК! За неговата светла и тъмна страна. За неговите стремежи и страхове, възходи и падения, геройства и пороци. За перспективите и отживелиците в живота, за категориите „добро“ и „зло“, „правилно“ и „грешно“, за доверието и измамата.

Предаване за човешките взаимоотношения - в тяхната красота и грозота.

Всяка събота от 10:00 до 11:00 ч. с водещ Добромира Мицева.


Публикации

Депресията е лечима, но не чакайте да мине сама

Депресията е една от най-често срещаните съвременни болести. Какво означава обаче човек да бъде депресиран и какви са конкретните физически и психически признаци на това състояние? Доц. Михаил Околийски - експерт от офиса на Световна здравна..

публикувано на 29.04.17 в 10:00

Доц. Бакрачева: Младите търсят в духовното обяснителна рамка за себе си

Доц. д-р Маргарита Бакрачева - лектор и психолог към БАН, коментира пред Радио София как възникват за основните проблеми на днешния човек, какви са трудностите и потребностите на младото поколение днес, както и препятствията, които трябва да..

публикувано на 22.04.17 в 12:15

Енергийната психология помага на всеки, освен при 1% кармични болести

Тази седмица в "Контрасти" ви запознахме с приложението и ползите от енергийната психология, както за здравите, така и за психично болните хора. Разбрахме повече за изграждането на чувството за отговорност, за свободата като отговорност, за потребностите..

публикувано на 22.04.17 в 11:05

Можем ли да постигнем квантово съзнание

"Квантово съзнание" е практическа методика, изградена върху различни религии. За много хора тя представлява образователен проект за трансперсонално израстване. Основната цел е , чрез синтеза на мъдростта, предавана през поколения, да се внесе яснота за..

публикувано на 15.04.17 в 11:10

Психологията - ключов фактор за успешното образование и развитието на бизнеса

Какво приложение намира психологията в сферата на бизнеса и образованието? Потърсихме отговор на този въпрос от членове на Дружеството на българските психолози. Опитахме се да разберем и какво е развитието на психологията у нас като цяло. Интересуваме се..

публикувано на 08.04.17 в 10:15

Как да защитим децата - жертви на престъпления

Детето, което е жертва на престъпление, не винаги се разпознава като дете в риск, поради което често отдел Закрила на детето не е информиран своевременно. Най-добрите практики за защита на децата - жертви на престъпления се основават на..

публикувано на 02.04.17 в 10:25

Паник атаките - можем ли да ги контролираме

Паник атаките стават все по-често явление. Те представляват психичен проблем, свързан с преживяването на изключително силен страх - паника. Това е една вътрешна тревожност, която си седи в човек и търси начин да излезе навън, да покаже, че..

публикувано на 01.04.17 в 11:25

Кажи ми как си облечен, за да ти кажа кой си

Начинът, по който се обличаме, стилът и цветовете, които носим, издават както нашия характер, така и нашата душевност. Облеклото и езикът на тялото са начините ни за себеизразяване. Важно е как изглежда човек, защото това показва отношението му..

публикувано на 01.04.17 в 10:20

Коуч и фасилитатор – прилики и разлики

Решихме да разберем на какво и как могат да ни научат фасилитаторите и коучовете. За повече яснота потърсихме Гергана Павлова, която е и едното и другото. Каква обаче е приликата и разликата между коуч и фасилитатор - чуйте в звуковия файл.

публикувано на 25.03.17 в 16:25

Какво можем да научим на семинарите, които провеждат психолозите

Днес ви срещаме с Наталия Николова, която провежда семейни и индивидуални семинари, като най-често работи с тийнейджъри. На тези семинари се дискутират различни теми, разиграват се различни ситуации, за да се придобият умения, които да донесат на..

публикувано на 25.03.17 в 12:25