Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Контрасти

Снимка

Контрасти - психологическо предаване за илюзията и истината през погледа на другия.

За Вселената наречена ЧОВЕК! За неговата светла и тъмна страна. За неговите стремежи и страхове, възходи и падения, геройства и пороци. За перспективите и отживелиците в живота, за категориите „добро“ и „зло“, „правилно“ и „грешно“, за доверието и измамата.

Предаване за човешките взаимоотношения - в тяхната красота и грозота.

Всяка събота от 10:00 до 11:00 ч. с водещ Добромира Мицева.


Публикации

Как да се справим с проблемните отношения

От това, доколко са добри отношенията ни с околните хора, зависи нашето вътрешно състояние, успехите ни в живота и благополучието. Има много психологически  трикове, позволяващи да се направи „ремонт“ на отношенията, но такъв ремонт е чисто козметично..

публикувано на 25.03.17 в 10:20

Екипна ефективност - мисията възможна

Трудно ли е постижима екипната ефективност? За това, какво пречи да я има на работното място и кои са компонентите, необходими за съществуването и, говорим с коучинг обучителя Пламен Петров. Според него, за да функционира един..

публикувано на 19.03.17 в 10:00

Калин Гайтанджиев: Детето е отражение на отношението на родителите към света като цяло

Младите често отнасят обиди, защото обществото ги смята за невъзпитани, мързеливи и агресивни. Но не е ли по-правилно да се запитаме, кои са хората, които ги отглеждат, възпитават, образоват и чий личен пример виждат всекидневно. И не са ли младите..

публикувано на 18.03.17 в 10:05

Миграционните нагласи сред младите и образованието зад граница

Стотици българи напускат всеки ден родината, за да търсят по-добро съществуване в чужбина. Младежите израстват от ранна детска възраст с тази цел - да емигрират. Трайно се е настанило убеждението, че навсякъде другаде е по-добре, отколкото в България...

публикувано на 12.03.17 в 10:25

Професионалното прегаряне - можем ли да го избегнем

В психологията понятието на професионалното прегаряне е въведено за пръв път през 1974 година от Хърбърт Фройденбергер - американски психолог, в книгата му „Бърнаут: високата цена на високите постижения”. В основата на това състояние лежи хроничният..

публикувано на 11.03.17 в 10:15

Какво ни превръща в притеснителни хора с ниска самооценка

Какво ни превръща в притеснителни хора и как това може да се коригира? Зададохме този въпрос на психолога Яна Кирова. Цитирайки Пиер Дако, тя казва, че възпитанието често представлява ограничаване .   И по този начин се превръща в дресировка...

публикувано на 05.03.17 в 10:05

Тъгата и гневът ни тласкат към хранителни разстройства

Хранителните разстройства са описани в Международната класификация на болестите като анорексия, булимия, затлъстяване на психологична основа и преяждане. Има обаче и една огромна категория, която е тип „Неустановени“. Те комбинират по малко от..

публикувано на 04.03.17 в 10:20

Невро-лингвистично програмиране - път за вътрешна и външна промяна

Всички познаваме успели хора, които се радват на висок престиж в професията, обществено доверие, социално признание и лично благополучие. Често се питаме как става това. Можем ли и ние да бъдем толкова добри, колкото тях?  Невро-лингвистичното..

публикувано на 25.02.17 в 10:45

Отношението към брака в днешно време

Каква промяна е претърпяла представата за брака и какво е отношението ни към него в наши дни - това попитахме днес психолога Наталия Николова. Сега нещата стоят по различен начин и то само заради интернет, ако щете, отбелязва Наталия. Всички..

публикувано на 18.02.17 в 17:30

Критичност и протективност - най-често срещаните родителски грешки

Често хората вярват, че вече са освободени от обиди и претенции към някого, но всъщност, нещо ги измъчва вътрешно. Тези емоционални обременености създават постоянен отрицателен фон, който се проявява в общото недоволство от живота - уж всичко е наред,..

публикувано на 18.02.17 в 10:05