Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80

Столетник от Единбург се върна на работа, иска да е полезен. Да помага на другите

Мъж от Единбург, който наскоро навърши 100 години, разкри , че все още работи - три дни в седмицата и няма намерение да намалява темпото. Запаленият работник продължава да се отблагодарява на обществото, като работи в магазина към хосписа "Света..

обновено на 28.06.22 в 15:16

Рядко срещани медицински състояния, непознати на повечето хора. Кои са те?

В живота на човек има куп преживявания, свързани с различни състояния, които се случват на мнозина. Знаете ли обаче, че има и такива синдроми, които са неизвестни за повечето от нас? Ето някои от тях: Синдром на експлодиращата глава -..

публикувано на 22.06.22 в 15:40

Професии предпазват от деменция и когнитивни проблеми. Кои са те?

Учени от Ню Йорк са провели изследвания, с които са установили, че някои професии могат да бъдат класифицирани като вид терапия срещу старческа деменция.  Ето четири от тях, които помагат на хората много по-късно, а понякога и изобщо да не се сблъскат..

публикувано на 20.06.22 в 14:55

Вместо в спалнята си, американец нощува в килер – пести!?

За да намали разходите и да спести пари, американецът Тод Мориарти използва противоречиви трикове. Историята му е публикувана от "The Sun". Мъжът живее в голяма къща с три спални и бани, чиято цена се оценява на $260 304. Той обаче се надява да..

публикувано на 17.06.22 в 17:26

Знаете ли, че... комарите също страдат от липсата на сън

Знаете ли че...  недоспалите комари отказват от ценното си време за хранене в ползата на извънреден сън , съобщават изследователи в Журнала за експериментална биология. " Предпочитаната дрямка пред възможността за хранене е изненадваща, като се..

публикувано на 17.06.22 в 14:15
извънземни

Интелигентни същества вероятно живеят в близост до Земята

Отдавна се обсъжда , че сред звездите може да има друг живот, тъй като Вселената непрекъснато се разширява. Нашата собствена галактика е масивна по своята същност и това би означавало, че може да има друг живот дори в собствения ни двор. Е, на светлинни..

публикувано на 15.06.22 в 13:06

Гюбекли тепе – място на мистерии, тайни и древни цивилизации. Къде е то?

В Югоизточна Турция се намира най-старото известно религиозно светилище - Гьобекли тепе. Това е може би най-важният археологически обект на Земята. Хиляди наши праисторически предци са се събирали около неговите сложно декорирани Т-образни..

публикувано на 13.06.22 в 15:20

Американска столетничка скочи с парашут

Американка от щата Флорида навърши 100 години и по този повод скочи за пръв път с парашут, съобщиха местни медии. Реймънд Съливан , която е служила през Втората световна война като медицинска сестра на фронтовата линия, направи скока в тандем с..

публикувано на 09.06.22 в 13:30

Да пътуваш с кон до работното си място е въпрос на избор

Сумани Йълмаз от северозападната турска провинция Коджаели,  всеки ден пътува за работа с кобилата Рюзгар /"вятър"- англ/ , която пребивава в конюшната, до къщата на Йълмаз Сумани разказва за това приключение пред атенция "İhlas": "Рано..

обновено на 07.06.22 в 13:13

Как глухарчетата "решават" дали да полетят?

Международен екип от учени е изследвал биологичните процеси при глухарчетата и е открил механизма, чрез който те "вземат..

обновено на 06.06.22 в 17:07