Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Районни кметове искат "паяци" в "Младост" и "Люлин"

Кметовете на двата най-големи жилищни квартала в столицата - "Младост" и "Люлин" - декларираха по време на заседанието на комисията по обществен ред на Столичния общински съвет нужда от репатриращи автомобили в районите си.

Съветниците от комисията обсъдиха с районните кметове Милко Младенов и Цвета Авджиева затрудненията, които имат при работата си с полицията и със столичния инспекторат.

Паркирането е един от най-големите проблеми на двата жилищни комплекса, стана ясно по време на дискусията. Кметовете на "Люлин" и "Младост" обясниха, че особено наболял е въпросът с паркирането в зелените площи, в обхвата на спирки и на други места, забранени с пътна маркировка.

От думите на Младенов стана ясно, че "Люлин" разполага и с терен, подходящ за наказателен паркинг.
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Песента "Рано ми е" с ново звучене в изпълнение на младите певици Лидия и Бисера

Срещаме ви с младото дуо  Бисера и Лидия, две дами познати като народни певици. Миналия месец Бисера и Лидия станаха лауреати на XV-тия Международен фолклорен конкурс, „Пауталия" 2021г. в гр. Кюстендил. Атрактивните българки не оставиха шанс на конкуренцията и взеха първо място на престижното състезание. Те представиха в ефира на Радио..

публикувано на 04.08.21 в 15:24

Диана Димитрова – рисуващият PR на община Елин Пелин

Диана Димитрова е PR на община Елин Пелин . Тя беше избрана за председател на Асоциацията на специалистите в комуникациите в България. „Асоциацията е едно доброволно сдружение с идеална цел, основано на професионална основа на специалистите по комуникации. Събираме се хората, които работим в тази сфера, за да можем да обменяме опит,..

публикувано на 04.08.21 в 13:07

Петко от AIRBAG: От всички изкуства, музиката действа най-бързо на емоциите

Група AIRBAG е големият победител в 52-то издание на Конкурса за нова българска поп и рок песен "Пролет" 2021 на Българското национално радио. Песента на групата "Не сме сами" спечели Голямата награда – участие в международния фестивал „Евросоник 2022“ в Грьонинген, Нидерландия.  Автор на музиката и текста са братята..

публикувано на 04.08.21 в 12:47

Wet Pebbles: Наградата ни за дебют в конкурса „Пролет 2021“ е отговорност

Групата Wet Pebbles спечели наградата за дебют в 52-рото издание на конкурса на БНР за нова българска поп и рок песен „Пролет 2021“. Песента носи заглавието „Магията се завъртя“ и предстои да бъде записана в Българското национално радио. В студиото на радио София Теодора Николаева разказа как се е сформирало дамското суинг..

публикувано на 04.08.21 в 12:32

Август 2021-ва е обявен за юбилеен месец на Родопската теснолинейка

Месец август 2021-ва година е обявен за юбилеен месец на Родопската теснолинейка.През 1921г., преди сто години е направена първата копка на това атрактивно съоръжение, а на 2-ри август 1926 година, преди 95 години, точно в 11 часа, потегля първият влак в историята на теснолинейката. След гара Саранбей влакчето спира на гара Варвара, спирка..

публикувано на 04.08.21 в 12:16

„И розата сама да е“ – романът, който отвежда дълбоко в мислите

Новата книга „И розата сама да е“ на Мюриел Барбери ни отвежда в страната на изгряващото слънце – Япония . Името на авторката е познато у нас и с „Елегантността на таралежите“ , а през последните години спечели доверието и на критиката, и на читателите. „И розата сама да е“ вече е преведена на български език и е на книжния пазар у..

публикувано на 04.08.21 в 11:25

„Innovation Patrol“ - нов подкаст за иновациите и роботиката у нас

„Innovation Patrol“ е нов подкаст, който разказва за иновациите и роботиката у нас. „Искаме да промотираме повече български компании, инженерните специалности, да промотираме какво се случва в света на иновациите. Искаме да разкажем с какви предизвикателства се сблъскват българските инженери и как се развиват иновациите у нас. До някаква..

публикувано на 04.08.21 в 11:07