Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"София днес, усмихни се!" - Обичате ли да играете с кукли?

В рубриката „София днес, усмихни се!“ всеки ден задаваме въпроси, провокиращи усмивка, и оставяме столичани да говорят за смешните и интересни истории в градската им разходка.

Чуйте с какви игри обичат да запълват времето си децата от анкетата.
По публикацията работи: Нели Белева


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Прочит на политическата ситуация от седмицата

Каква беше политическата ситуация през изминалата седмица, коментар направи адв. Николай Хаджигенов. Той заяви, че: "Политическата ситуация не е изненада, а е следствие на действията, или бездействията на купища пишман политици, които смятат, че сутрин слънцето изгрява заради тях, без дори да имат ясната представа, че то всъщност изгрява..

публикувано на 23.08.24 в 16:03

Закон за криптоактивите ще регулира търговията в България

Министерството на финансите е изготвило проект на Закон за пазарите на криптоактиви, с който да се уреди търговията с този тип инструменти. Инициативата идва в отговор на влизащия тази година в сила европейски Регламент за пазарите на криптоактиви (MiCa), който България трябва да транспонира. Той на практика ще положи основите на крипто регулациите..

публикувано на 23.08.24 в 15:40

Изкуството на Георги Янков "Срещу времето"

До 4 септември 2024 г. можете да видите изложбата на Георги Янков „Срещу времето“ в ONE Gallery. Времето е основен аспект на нашето съществуване и неизменен спътник в живота ни, казват организаторите. Пред Радио София художникът Георги Янков, който е и ректор на Националната художествена академия сподели, че именно времето е това, което..

публикувано на 23.08.24 в 14:56

До 31 август номинираме личности, организации или проекти в кампанията "Будител на годината"

До 31 август 2024 г. всеки може да номинира личности, организации или проекти в кампанията "Будител на годината". През 2024 г. инициативата "Будител на годината" отбелязва своето 11-о издание, на 1 ноември. В предложенията за номинации е хубаво да раздадете душата, емоцията и мотивацията за конкретната личност или организация, каза пред Радио София..

публикувано на 23.08.24 в 13:18
Снимки: Антонио Георгиев - Хаджихристов

Юлиян Табаков показва изобилието, което ни прави доволни, но не и щастливи

До 15 септември в софийската галерия "+359" се представя пространствената инсталация "Водна кула" на Юлиян Табаков. Тя е част по-големия проект „Виждам те“ със 7 самостоятелни изложби, но е разработена специално за мястото - Водна кула, затова носи и това наименование. "Това е по-скоро философско, отколкото визуално произведение...

публикувано на 23.08.24 в 10:46

Ученици се състезават в скоростно изкачване на стъпалата към Паметника на свободата на Шипка

Ден преди кулминацията на националното честване, посветено на Шипченската епопея, ученици ще се състезават в традиционната надпревара по скоростно изкачване на стъпалата към Паметника на свободата на историческия връх. Стартът ще бъде даден днес в 10 часа. Ученици от 5-ти до 12-ти клас ще застанат на старта в подножието на Паметника на..

публикувано на 23.08.24 в 09:31

5 ъндърграунд групи и трима художници участват в "Чайки фест-2"

Второто издание на Варненският фестивал с типично морското име „Чайки“ ще се проведе тази събота – 24 август в парк „Аспарухово“ от 18:30 , казаха пред БНР-Радио София организаторите на събитието. Входът е свободен. И отправиха покана, особено към почитателите на ъндърграунд рок музиката - метъл, индъстриъл, пънк, рап, ска. "Даваме..

публикувано на 23.08.24 в 08:49