Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Ремонтът на входа на Южния парк откъм ул. "Козяк" трябва да завърши преди края на септември

През втората половина на септември трябва да завърши ремонтът на входа на Южния парк откъм ул. "Козяк". Стойността на проекта, който е върху три декара площ, е около 160 000 лева, а на детските площадки - 60 000 лева. Това съобщи пред журналисти столичният кмет Йорданка Фандъкова, която инспектира ремонтните дейности там.

Реконструкцията на „Южен парк” откъм ул. ”Козяк” е поредният обект, с който се възстановява зона за отдих за софиянци. Това е третата част от обновяването на парка. Проектът включва цялостна подмяна на настилките – те ще бъдат комбинирани от гранитни плочи и нов асфалт, ще се направи цялостно оформление на зелените площи. Изгражда се и осветление. Предвиждат се и две детски площадки – една за малките деца до 3 години и друга за по-големите. Ще бъдат ремонтирани и двете чешми."

В момента се работи усилено и на пространството около паметника на Св. Патриарх Евтимий, където се възстановява поредното знаково пешеходно място за софиянци, посочи също Йорданка Фандъкова.

Повече подробности по темата - чуйте от репортажа на Ана Попова.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Кандис Бушнел отново "разбунва духовете"

Преди повече от 20 години Кандис Бушнел създава културен феномен, когато в колонките на седмичен вестник описва с остроумие и брутална откровеност живота на „висока скорост“ в средите на еманципирани градски жени и ексцентрични преуспяващи мъжкари в "Манхатън. Тези колонки прерастват в книга - „Сексът и градът“ , а по-късно и в култовия..

публикувано на 17.02.20 в 17:14

Любовта е...

Отмина един от най-топлите празници - Свети Валентин, а столичните улици бяха изпълнени с балони във формата на сърца. Така естествено подехме темата за любовта с малките приятели на Радио София от 29-а детска градина "Слънце". В приказките принцът се влюбва в принцесата, още когато я зърне за пръв път... Но дали това се случва в истинския живот? Това..

публикувано на 17.02.20 в 16:45

СБЖ: Нужна е актуализация на законите за подобряване на медийната среда

Законодателни промени в защита на журналистическата професия са необходими, все повече журналисти в България не могат да упражняват свободно и спокойно професията си, обявиха от Съюза на българските журналисти (СБЖ) на обществена дискусия за състоянието и процесите в медийната среда. „Преживяваме една от най-тежките кризи в българските..

публикувано на 17.02.20 в 16:29

Тази година: Учим във Великобритания при същите условия

10 процента спад спрямо 2019 г. отчетоха в броя на подадените документи за прием в британски университети от български ученици от Проекта "Световно образование". Консултантът Стефка Златева уточни, че ако през 2019 година кандидатстващите са били 1900, за академичната 2020/2021 година те са 1710. Златева посочи, че условията за..

публикувано на 17.02.20 в 16:11
Деян Денев

Деян Денев: Средствата за здравеопазване са инвестиции, не разходи

Българската здравната система трябва да бъде преориентирана от отчитане на трансакции към постигането и отчитането на резултати. В здравеопазването ни трябва да се инвестира колкото е възможно повече и ресурсите да се използват максимално ефективно. Без тази трансформация, страната ни трудно ще се справи с основното предизвикателство –..

публикувано на 17.02.20 в 14:57

Кога е възможна погасителна давност при спор с "Топлофикация"

Задълженията към „Топлофикация“ са периодични плащания и се погасяват с 3-годишна давност. За да се позовем на погасителната давност, е възможно да се предприемат две неща: да се заведе съдебно дело срещу „Топлофикация“, в рамките на което да се направи възражение за давност, или да се сключи споразумение с „Топлофикация“, обясни пред Радио София адв...

публикувано на 17.02.20 в 14:35

Младите имат нужда от подкрепа, не от възмущение

“ Днешното поколение за нищо не става” . “Тия младите само си гледат в телефоните и не се интересуват от другите”. Тези думи чуваме често. Вероятно всеки е бил свидетел на подобен разговор или е попадал сред хора с подобни разсъждения. Дали обаче това се отнася за всички млади? Има една група ученици, които създават и подкрепят каузи, помагат на хора..

публикувано на 17.02.20 в 13:09