Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зам.-кмет Л. Христов: Всяка опасна спирка ще има индивидуално решение за сигурност на пътниците

За съжаление и този път обезопасяването на спирките се предприе пост фактум, след жерва на "Цариградско шосе"
Снимка: БГНЕС

Изграждането на физически прегради по протежението на всички тротоари, спирки и зони, в които биха могли да бъдат нанесени щети върху пешеходците в столицата, е невъзможно, но Столичната община със сигурност ще изпълни обезопасяване по част от спирките на масовия градски транспорт по скоростните трасета, заяви в предаването "София днес" зам.-кмета по транспорта в общината Любомир Христов.

Репортер на Радио София забеляза, че са маркирани в ярко жълто бордюрите на някои спирки, като още една обезопасителна мярка.

Работата по комисии за оценяване на опасните места по линиите на масовия градски транспорт ще продължи до края на месеца, добави Любомир Христов. След което се очаква конкретни предложения за всяка опасна спирка.

Чуйте интервюто на Яна Жисова със зам.-кмета Любомир Христов. 

По публикацията работи: Яна Жисова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
инженер Стоян Митов тъкмо завършил в Дрезден

Историята оживява - инженер Стоян Митов - проект първи

Разговорите са с архитект Татяна Митова. В продължение на 21 години, тя ръководи архитектурно студио “Ами”. То е създадено през 1996 година, като частна практика от архитект Любомир Митов - племенник на инж. Стоян Митов. Продължаваме с  Кристиан Ваклинов - председател на „Гражданско сдружение за теснолинейката“, което безвъзмездно поддържа дома-музей..

публикувано на 19.10.24 в 16:00

Софийски разкази - На кино в стара София

Петър Кърджилов намира доказателства за първа кинопрожекция в България само година след премиерата на братя Люмиер в Париж. За първа прожекция говорят вестници от началото на декември 1896. Тя е в х-л Македония, след това има прожекция и в кафене "България", и в "Славянска беседа". Кои са първите "киносалони", какви интерсни професии е имало около тях,..

публикувано на 19.10.24 в 15:00
Сцена на битка, водена от цар Самуил и сина му Гавраил Радомир срещу византийците – миниатюра към т.нар. Мадридски препис на хрониката на Йоан Скилица, византийски летописец от края на XI в.

Адресите на любовта - цар Самуил и Биляна

Девойката пада жертва на чувствата си към владетеля Една от най-романтичните народни песни „Биляна платно белеше“ е съхранена от братя Миладинови. А Димитър Талев, позовавайки се на реални исторически източници в трилогията „Самуил“,  разкрива коя е девойката от любовната балада. Тя е дъщерята на богомила Дамян, на която българският цар отдава..

публикувано на 19.10.24 в 14:00

Благотворителността е страхотна, а доброволчеството е нейно продължение

Национален ден на благотворителността – интервю с Емануела Иванова от TimeHeroes : "За 12 години над 3000 кампании са се регистрирали в сайта ни, над 97000 души са дарявали време и ценни вещи. Благотворителността е страхотна - доброволчеството е нейно продължение. На ежедневна база не е трудно. Проверяваме всяка организация в платформата...

публикувано на 19.10.24 в 11:58

Най-семплото нещо е и най-въздействащо

Докоменталният филм „ INDIA. A Roadtrip Diary ”. От забързаните улици на базара Чаури в Делхи до деликатната тишина на индийската пустиня Тар, визуалният дневник на Мартин Граховски от едномесечно пътуване заедно с Петър Тухчиев ще ви отведе по пътешествието на една от най-оживените страни в света, разказано чрез комбинация цветни и черно-бели..

публикувано на 19.10.24 в 11:34

И Торбалан за дядовци

На 5 октомври комиксите „Дъга“ представиха своят втори том на фестивала Musagena New Vibes Fest. Това е второ издание след възраждането на името през 2022 . Андрей Андров и Джулиано Димитров от сдружение „Комикс Манифактура" гостуват по този повод в студиото ни: "Занимаваме се с проекта да бъде успешен напред във времето. Идва като мечта,..

публикувано на 19.10.24 в 11:07
Елисавета Иванова

Къде и как да се ограмотим финансово

За 12-а поредна година в София ще се проведе най-голямото събитие за финансова грамотност в България, организирано от младежи за младежи - „ Левчето ” . Елисавета Иванова от студентската организация AIESEC in Bulgaria ни въвежда в дебрите на финансите: "Винаги виждаме тревогата сред младите да управляват парите си и да извличат максимума от..

публикувано на 19.10.24 в 09:50