Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ГЕРБ няма свой кандидат за главен съдебен инспектор

ГЕРБ засега няма свой кандидат за главен съдебен инспектор. Обяснението на лидера Бойко Борисов е, че няма подходящ кандидат.

В началото на февруари от ГЕРБ заявиха, че ще подкрепят кандидатура, излъчена от Съюза на съдиите в България. Оказва се, че никой не е потърсил партията за подкрепа.

Казах не само на съсловните организации, на съюза на прокурори, на съдии, но до този момент никой от тях не е разговарял с нас. А е казано, в Библията мисля, че няма по-лошо непоискано добро да направиш, каза Борисов.

Днес изтича срокът на депутатите за предложение за главен инспектор. В края на януари парламентът анулира процедурата за избор, защото имаше само един кандидат, съдия Веселина Тенева от Върховния административен съд, номинирана от БСП и ДПС.

Мандатът на бившия главен инспектор Ана Караиванова изтече преди повече от година. В края на октомври тя подаде оставка.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Изтича срокът на депутатите за предложения за главен съдебен инспектор

До края на работния ден могат да бъдат внасяни предложения за главен съдебен инспектор. Часове преди изтичане на крайния срок, секцията "кандидати" на страницата на Народното събрание все още е празна. Номинации за ключовия съдебен пост могат да внасят..

публикувано на 02.04.14 в 07:33

Христо Иванов: Много е важно новият главен съдебен инспектор да бъде съдия

До 18 часа могат да бъдат издигани кандидатури за главен съдебен инспектор. Въпреки че Съюзът на съдиите и Асоциацията на прокурорите излъчиха свои представители за ключовата съдебна позиция, официални номинации все още няма. В..

публикувано на 02.04.14 в 09:25