Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

НС се събира на първото си редовно заседание

Снимка: Радио Видин

Народното събрание се събира днес на първото си редовно заседание. Депутатите ще започнат работа със създаване на две временни комисии  по правни въпроси и по бюджет и финанси. В седмичната програма на парламента е включен и внесеният доклад на БНБ по казуса Корпоративна търговска банка.

В предложения от председателя на парламента Цецка Цачева дневен ред е изслушването на Екатерина Захариева за това каква е готовността на регионалното министерство и на Агенция "Пътна инфраструктура" за предстоящия зимен сезон и какви действия са предприети за поддържането и почистването на пътищата в страната.

Депутатите ще изслушат и служебния министър на здравеопазването Мирослав Ненков заради проблема с липсващата 6-валентна ваксина за бебета, родени след 1-ви юни. Тревожният казус възникна от това, че препаратът не е включен в позитивния списък и държавата не може да го закупи.

Народните представители ще гласуват предложенията на ГЕРБ за създаване на временна комисия по правни въпроси и временна комисия по бюджет и финанси. Последната трябва да изготви доклад по внесения в понеделник доклад в парламента на БНБ за събитията и предприетите действия около КТБ. Докладът на Комисията ще бъде представен в началото на пленарното заседание в петък.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Светослав Белемезов: Правителство, казусът с КТБ и актуализацията на бюджета са спешните въпроси пред парламента

Днес започва деловата работа на Народното събрание (НС). Депутатът от АБВ  Светослав Белемезов  е в парламента за първи път, но се чувства уверен.  Това е трудна ситуация и 43-тото НС трябва да съзнава голямата отговорност. Ситуацията, в която сме..

публикувано на 29.10.14 в 08:06