Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петнайсет нови депутати положиха клетва

Снимка: БГНЕС
Петнайсет нови народни представители положиха клетва в Народното събрание. Те попълниха местата на политиците, които заеха постове в изпълнителната власт. Депутатите освободиха и народния представител от ГЕРБ Красимир Ципов, който беше избран за заместник-министър на вътрешните работи.

В групата на ГЕРБ влязоха Анна Александрова, която зае мястото на избрания за премиер Бойко Борисов, Стефани Михайлова зае мястото на вицепремиера Румяна Бъчварова, Петър Петров от Пловдив замени Вежди Рашидов, Руслан Тошев влиза в Народното събрание на мястото на Лиляна Павлова. Нели Петрова смени Красен Кралев, Румен Желев от Бургас влезе на мястото на Ивелина Василева, Мария Белова от Сливен смени Десислава Танева, Георг Георгиев зае мястото на Веселин Вучков, а Ирена Коцева – това на Ивайло Московски.

В групата на Реформаторския блок се присъединиха четирима нови депутати. Борис Станимиров попълни овакантеното място на вицепремиера Меглена Кунева, Никола Хаджийски смени Николай Ненчев, Настимир Ананиев влезе на мястото на Божидар Лукарски, Антони Тренчев смени Петър Москов.

Вицепремиерът от АБВ Ивайло Калфин беше заменен в Народното събрание от Марияна Тодорова.

Стана ясно, че партия ГЕРБ е избрала за председател на парламентарната си група Цветан Цветанов. Негови заместници ще бъдат Красимир Велчев и Цвета Караянчева, а секретар на групата ще бъде Станислав Иванов.

В началото на заседанието лидерът на ДПС Лютви Местан представи позициите на движението по идеята на Патриотичния фронт за свалянето на новините на турски език. Местан коментира, че новините имат символна стойност за етническата толерантност и призова за преосмисляне на искането.

Представители на Българския демократичен център, БСП и "Атака" направиха изявление с оценка за прехода в България и последиците за страната.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Красимир Ципов

НС прекратява пълномощията на депутата Красимир Ципов

Народното събрание ще прекрати пълномощията на депутата от ГЕРБ Красимир Ципов , който беше назначен за заместник-министър на вътрешните работи. Той беше член на парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред в 41-вото и 42-рото Народно..

публикувано на 12.11.14 в 07:18