Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Снегът доведе до затруднения в движението в Смолянско

Снимка: БГНЕС

Нов сняг над 10 сантиметра натрупа по високите части на Смолянска област. Въведени са ограничения за движението на товарните автомобили без ремаркета и полуремаркета през проходите "Рожен" и "Превала".

По данни на Областното пътно управление, пътищата се почистват, но според информация на наши източници, пътят през прохода "Превала" от страната на Смолян до върха покрай "Крива река" отново не е почистен. Има закъсал ТИР и няколко леки автомобила.

В ниските части на планинската област продължава да вали дъжд.

Повече от 25 ТИР-а и цистерни са закъсали заради снега между Дупница и Самоков. На много места снегорини се опитват да изтеглят закъсалите машини. Има и много закъсали автомобили в двете ленти за движение.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Жълт код за силен вятър и валежи от дъжд и сняг е обявен за всички области в страната

За това съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН). За Област Смолян е обявен оранжев код, където се очакват обилни валежи от дъжд. За Варненска област жълтият код е предупреждение..

публикувано на 06.02.15 в 09:58

Снегът затрудни движението в София и страната

Снеговалежът в София блокира основни булеварди в столицата. Градският транспорт се движи със закъснения от около половин час, съобщи за "Хоризонт" дежурният от Центъра за градска мобилност. Навсякъде работят вече машините, обаче трафикът е много силен и..

обновено на 06.02.15 в 20:55