Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оперната прима Анна Томова-Синтова за Радиото, музиката и "Алегро виваче"

Анна Томова-Синтова
Снимка: БГНЕС

Голямата наша оперна певица Анна Томова-Синтова е носител на приза "Музикант на годината" за 1998 година. Нейната кариера продължава и днес с всеотдайност към младите певци, които оценява както като член на жури на някои от най-престижните конкурси по света, така и като преподавател в майсторски класове, единият от които е в София, организиран от Националната музикална академия "Проф. Панчо Владигеров". През месец април 2015 година в престижното списание Opera News ще бъде публикувано голямо интервю с Маестрата.


Чуйте специалното интервю с Анна Томова-Синтова по повод 25-годишнината на предаването за класическа музика "Алегро виваче" и 80-годишнината на Българското национално радио. В него тя говори за важното място на Радиото като част от възпитанието на младото поколение и поддържането на висок дух у българите, за обществените културни функции на институцията, които изискват и висока степен на съзнателност у работещите в нея.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.