Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Българи от старо време" на Асен Карастоянов с 50 спектакъла в Музикалния театър

Сцена от „Българи от старо време“
Снимка: ДМБЦ Стефан Македонски

За 50-и път верните почитатели на Музикалния театър гледаха едно от най-популярните заглавия в афиша - българската оперета "Българи от старо време" от Асен Карастоянов. На 26-и февруари аплодисментите приеха солистите Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Катерина Тупарова, Александър Мутафчийски, хора и оркестъра на НМТ "Стефан Македонски" под диригентството на Огнян Митонов и гостите от танцовия ансамбъл "Филип Кутев".


Асен Карастоянов е френски възпитаник. Той съчетава в музиката си класическа хармония и полифония с ярки фолклорни мотиви. Това, заедно с текста на Любен Каравелов и звездното участие на Руслан Мъйнов и Стефан Рядков в ролите на Хаджи Генчо и Дядо Либен, правят поредния, актуален прочит на творбата изключително атрактивен и обичан от публиката.

Повече за постановката и за настроението по време на 50-ия й спектакъл разказва в интервю за предаването "Алегро виваче" диригентът Огнян Митонов. Чуйте в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.