Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Диалози за трима" под покрива на "Старата къща"

Атанас Карафезлиев, Георгита Бояджиева, Росен Идеалов

Кларинетистът Росен Идеалов и виолончелистката Георгита Бояджиева са от отдадените на съвременната музика изпълнители, готови на експерименти и отзивчиви към българските автори. Като продължение на предишен техен проект, на 11-и март в Първо студио на БНР ще видим и чуем новата им програма - "Диалози за трима", а третият поканен е от тяхната "кръвна група" - тромбонистът Атанас Карафезлиев.

Какво събира три толкова различни тембъра: Може да ги съберат колегиалните отношения, приятелските отношения, но най-вече Музикалната академия, където сме членове на една и съща катедра - Камерна музика. И най-важното - може да ги събере музиката и желанието да музицират заедно, споделя той.

Програмата включва много премиерни за българия заглавия, както и световна премиера на пиеса от Васил Казанджиев. Между съвременните творби ще звучат малки интермедии, аранжирани от Драгомир Йосифов. За всичко това чуйте в интервюто с Атанас Карафезлиев в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.