Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тенорът Йонас Кауфман се оттегля от участия в Метрополитън опера

Йонас Кауфман
Снимка: jkaufmann.info

Метрополитън опера излезе с изявление по-рано днес, че германският тенор Йонас Кауфман трябва да откаже заплануваните си участия в новата продукция на операта "Манон Леско" от Джакомо Пучини поради заболяване. Кауфман ще бъде заменен от друга ярка звезда на оперния небосклон - Роберто Аланя, който в момента също е в МЕТ и изпълнява партията на Канио в "Палячо" от Леонкавало. Но за да направи дебюта си в ролята на Де Грийо, Аланя ще трябва да се оттегли от оставащите спектакли на "Палячо", за да се подготви за премиерата на 12 февруари. А за да е възможно това, колегата му Марко Берти, когото ще гледаме в кино Синема Сити на 30 януари в ролята на Калаф от "Турандот" на Пучини, ще замени Аланя като Канио.

Йонас Кауфман вписва второ оттегляне в последните два сезона на Метрополитън опера - миналата година това се случи и в постановката на "Кармен" от Бизе. Междувременно стана ясно, че звездата ще отмени и рецитала, който трябваше да изнесе в Карнеги хол тази неделя, 31 януари.

"Манон Леско" от Пучини в постановката на Ричард Еър ще бъде в афиша на престижния театър с девет представления от 12 февруари до 11 март, а на 5 март ще можем да го гледаме и в България като част от програмата "Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк". В главната роля ще бъде сопрана Кристине Ополаис, а на диригентския пулт - Фабио Луизи.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.