Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Песни от Полин Виардо в нов български албум на европейския музикален пазар

Полин Виардо
Снимка: Уикипедия

През месец януари Toccata Classics издаде албум с песни на Полин Виардо, записан от дуото Ина Кънчева – сопран и Людмил Ангелов – пиано, с участието на мецосопрана Камелия Кадер и виолончелиста Христо Танев.

В звукозаписния екип, реализирал диска, са колегите от БНР Мирослав Данев, Константин Драмалиев, Николай Пелитев и продуцентът Георги Еленков. Резултатът от общата им работа е чудесен и среща вече доста добри отзиви в европейската специализирана преса.

Ина Кънчева и Людмил Ангелов много всеотдайно се впуснаха в представянето на творчеството на Полин Виардо, което е малко известно не само у нас, но и по света. Благодарение на тях всички ние можем да се запознаем по-отблизо с песните на прочутата певица и композитор. След две години в изучаване и концертно представяне на пиесите, сега музикантите имат и този нов албум, в който срещаме и премиерни за света записи.

За идеята, предизвикала интереса на музикантите да запишат руски песни и мазурки по Шопен от Полин Виардо, чуйте в интервюто с Ина Кънчева и Людмил Ангелов за предаването "Алегро виваче" в звуковия файл.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.