Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ваня Рей: Тангото се превръща в диалог, тогава, когато говориш и слушаш без думи, но има какво да кажеш

БНР Новини
Снимка: Murat

Ваня Рей е героинята на „Истории в ефира“ днес. Тя завършва немска филология, по-късно и икономика в Берлин. Мечтата ѝ е да бъде „шеф“ на банка, докато не „среща“ аржентинското танго, което се превръща в нейна професия. Премества се да живее в САЩ и там преподава танго вече 14 години. Пътува в цял свят като учител по аржентинско танго и достига до най-екзотичните места на Земята – Пуерто Рико, Кайманските острови, Буенос Айрес и Канкун в Мексико. Ваня танцува пред публиката на три континента с над 30 партньори и партньорки от цял свят, известна е с нейната музикалност и „копринена“ прегръдката.
Тази история започва с разказа за три живота, през четири езика, за да влезе в пети – този на аржентинското танго. А този език на танца се оказва истинска метафора за човешките взаимоотношения. И въпреки че никъде с Ваня Рей не говорим за житейски обрати или драматични преживявания, нито пък за живота ѝ стъпка по стъпка, ако се заслушате внимателно и дадете воля на въображението си, със сигурност ще усетите и всичко това. Защото тази история споделя представите и за себеизразяването, и за изграждането на доверие, и за отдаването, и за разгръщането на хората слой по слой. Разказът на Ваня Рей е за говоренето и слушането без думи, „стига да има какво да кажеш“. И, ако разпознаете част от живота в този разказ за тангото, не сте далеч, но, не забравяйте, че то понякога може да е само един танц на мига, който просто напомня живота. Много често обаче, може да бъде и танца, който със сигурност си струва да изтанцувате освен заради себе си и заради този, който ви е прегърнал.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.