Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пуснаха парното в Перник

Проблемът с топлоподаването за абонатите на "Топлофикация Перник" вече е решен, съобщи за Радио София областният управител на област Перник д-р Александър Александров.  ТЕЦ-ът вече работи на пълна мощност - за това Александров е получил уверение по-рано днес от директора на „Топлофикация Перник“ Любомир Спасов.

Перничани останаха без парно и топла вода преди два дни, в едни от най-студените дни от годината.

Причината за проблема с топлоснабдяването е бил в начина, по който въглищата да отивали до котлите, обясни Александров. Сега водата, която ТЕЦ-ът подава в мрежата е с температура 88 градуса и се връща с температура 56 градуса, което е в границите на нормата.

Д-р Александров каза, че няма бедстващи хора и закъсали автомобили на територията на областта. Към момента няма затворени пътища. Днес следобед е имало проблем с пътя Брезник-Ноевци, но вече е отворен. На терен работят 65 машини.

Още подробности чуйте в прикачения файл!



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Жена пише 34 пъти думата „виновен“ след като съдебните заседатели признаха Тръмп за виновен по всички 34 обвинения в наказателния му процес във Върховния съд на щата Ню Йорк

Седмицата в САЩ: Тръмп - виновен, Байдън за Украйна, ужас от Рафа

Бившият американски президент Доналд Тръмп бе признат за виновен по всичките 34 престъпления за фалшифициране на бизнес записи, свързани с плащания, направени на звездата от филми за възрастни Сторми Даниелс преди изборите през 2016-а година. С това той стана първият бивш американски президент признат за виновен в престъпление. Какви са..

публикувано на 31.05.24 в 14:55

Фестивалът Shapeshift - пресечна точка между нови технологии, изкуство, музика

Фестивалът "Shapeshift - свят на технологии, утопии, човечност" започва днес в НАТФИЗ.  Паулина Захариева и Димитър Рангелов гостуваха и разказаха на него пред БНР-Радио София. Shapeshift всъщност означава умението и възможността за трансформиране и промяна на всяка една жива и нежива форма.  Фестивалът се организира за втора..

публикувано на 31.05.24 в 14:03

"Война и наказание" от Михаил Зигар - за да променим бъдещето, първо трябва да разберем миналото

Книгата „Война и наказание“ от Михаил Зигар вече е на българския книжен пазар. Тя е анализ на войната на Русия срещу Украйна и изследва както съвременните събития, така и историческите предпоставки за тях. Михаил Зигар е един от най-разпознаваемите руски журналисти, каза пред Радио София редакторът на изданието Красимир Лозанов. „Той е..

публикувано на 31.05.24 в 12:55
Александър Михайлов, Марта Тодорова и Илко Градев

Групите "Таралеща" и "Патърдия" готвят забавно шоу с концерт и изненади

За трети пореден път група "Таралеща" ще събере малки и големи деца в една празнична вечер , изпълнена с много изненади, музика, премиера на нова песен и безброй усмивки. Очакват ви шарени балони с хелий, детски татуси, етно-джаз, балканско реге, ска и много лятно настроение в един концерт за децата от всички възрасти. Събитието на 1 юни ще..

публикувано на 31.05.24 в 12:06

Образование и участие в кампании са правилния път за справяне със замърсяването на Витоша

Апетити за строителство, качване в планината с автомобили, множество изхвърлени боклуци - това са част от последиците, когато хора, без отношение към опазването на природата, посещават Природния парк Витоша. В планината няма организирано сметосъбиране и посетителите трябва да носят със себе си торбички, в които да събират отпадъците си, които..

публикувано на 31.05.24 в 09:13

Температурите тръгват нагоре, в София днес ще е около 25°

Днес ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купеста облачност, на места в северозападната половина от страната и купесто-дъждовна, съобщиха от НИМХ. Там ще има краткотрайни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България – до умерен югозападен вятър. С него дневните температури още ще се повишат..

публикувано на 31.05.24 в 07:35

Стартира записването за новото издание на Националната кампания "Започни млад"

Записването за новото издание на Националната кампания „Започни млад“ стартира. Това е най-голямото състезание за предприемачески идеи и кариерна реализация. Социално-образователната инициатива се реализира под формата на предприемачески състезания. За първи път тази година Националната кампания „Започни млад“ добавя към формата си и..

публикувано на 30.05.24 в 18:55