Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30% ръст на жалбите на потребителите за 2016

отчитат от КЗП

Снимка: архив

Европейската комисията за защита на потребителите представи анализа и  резултатите от своята дейност за изминалата 2016 година.

Ето какво сочат данните: когато българските потребители използват трансгранични сделки, най-често това го правят онлайн. Т.е., освен стоки и услуги, те купуват по интернет самолетни билети, почивки, екскурзии и други услуги. Именно за това повечето жалби са свързани с онлайн транзакции.

Повече за резултатите от изминалата 2016 година чуйте от репортажа на Добромира Мицева.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Бенгалските тигри Киафа и Нарцис в Софийския зоопарк празнуват

Днес честваме международния ден на тигрите, напомнят от Софийския зоопарк. Отбелязва се от 2010 г. с цел да се обърне внимание на международната общественост, че тигрите са застрашен вид и изчезват с бързи темпове от дивата природа поради бракониерство и загуба на местообитания. Бракониерите търгуват с всички части от животното , заради широкото..

публикувано на 29.07.24 в 14:11

В "Красно село" организират обществена дискусия за повече детски площадки в района

В район "Красно село" организират обществено обсъждане на тема: Реновиране, облагородяване и изграждане на площадки за игра в околоблоковите пространства на територията на района. Всеки, който иска да сподели какви са нуждите от площадки за игра, може да се присъедини на 01.08 от 18:00 ч, в голямата зала на НЧ "Христо Смирненски - 1945". Ще бъдат..

публикувано на 29.07.24 в 12:31

Кварталите в район "Подуяне" с все по-малко места за паркиране

Столичните квартали "Сухата река", Левски и "Хаджи Димитър" през последните години са сред предпочитаните за покупка на жилище. Те са част от район "Подуяне" и до скоро привличаха столичани предимно с възможността за безпроблемно паркиране.  Днес обаче наемателите и собственици на жилища в района са толкова много, че се налага паркиране по тротоарите и..

публикувано на 29.07.24 в 10:39

Днес президентът връчва на ИТН третия проучвателен мандат за формиране на правителство

Изчерпват се шансовете за съставяне на правителство в 50-тото Народно събрание. Парламентарната група на "Има такъв народ" получава последната възможност да формира кабинет.   Днес президентът Румен Радев връчва на формацията третия проучвателен мандат. След като получи папката, партията на Слави Трифонов трябва да посочи кандидат за премиер,..

публикувано на 29.07.24 в 09:01

Понеделник започва със слънце, вечерта - дъжд

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд над Северна България ще започне да се развива купеста, към вечерта над Централна Северна и Североизточна и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици, съобщиха от НИМХ. Има условия и за градушки. Явленията в североизточните райони ще продължат и през нощта срещу вторник..

публикувано на 29.07.24 в 07:35

Джазът и Банско – неразделни и през 2024

Джазът отново се настанява в Банско и ще остане там от 3 до 11 август. Още в 11 часа джазът на младостта очаква своята публика на сцената в парка на Банско. Следват различни джаз преживявания у така – до след полунощ. „ Традиция и развитие – това е нашият слоган  – каза пред Радио София Илиана Иванова, председател на УС на асоциацията „Фестивалите в..

публикувано на 28.07.24 в 18:08
Пирдоп

Промишлен район с дадености за туризъм

Днес гостуваме на община Пирдоп и пръв гост и наш домакин е кметът Ангел Геров : "Наследник сме на първото обществено училище, към края на Възраждането е построено първото училище, по-късно е построено и класно училище. Градът се е разраствал и оттук започва нашата история - построява се ново, голямо училище. Първият камък е положен в 1932. По план..

публикувано на 28.07.24 в 11:01