Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да сплотим екипа чрез приготвяне на хляб

Ако се чудите как да сплотите екипа, в който работите, днес ще ви представим един вкусен тиймбилдинг с кауза. BREADBUILDING ни предизвиква да се замесим с автентичен хляб с квас. Да сплотим екипа чрез приготвяне на хляб.

Сандра, която е част от екипа на мрежа Хлебни къщи, ни разказа за тази неправителствена организация, която организира месения на хляб с различни групи хора. Обикновено това са деца от проблемни семейства, хора с увреждания, от малцинствата или бежанци. Най-различни групи, които могат да се срещнат чрез месенето на хляб, да се опознаят по-добре, да споделят своите истории и да поговорят за важните неща от живота.

Чуйте още от интервюто на Александра Илиева.









Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Елена Терзиева и Силвия Калайджиева (вдясно)

Джазът минава и си заминава, читалището си остава

Силвия Терзиева и Елена Калайджиева от най-джазовото читалище в Банско, където е студиото ни, както и миналата година по същото време , разказват какво става след фестивала: "Джазът минава и си заминава, читалището си остава. Джем-сешъните при нас бяха интересно предизвикателство. На 130 години сме, първото име е "Селска почивка", по-късно е..

публикувано на 11.08.24 в 11:30

Около млади хора е много хубаво

Павлета Семова и Марина Василева от Банско джаз академия за смисъла на съществуването ѝ: "Всеки артист от нас е различен, това дава по-хубав по-хубав резултат за бъдещото присъствие на младите, те да могат да се докоснат до нещо по-различно. Стараехме се да изглеждат максимално естествени като се качват на сцена. Има ключови неща, които могат да дадат..

публикувано на 11.08.24 в 10:58
Александра Полежанова

Александра Полежанова: закърмена съм с джаз

Александра Полежанова - Aly от Банско спечели наградата на фестивала за талант от Банско: "Зад тази награда стои много труд, усилие, търпение. За трети път се докосвам до Джаз-академията - страхотна възможност да се докоснем до изпълнителите от голямата сцена. Много ми бе интересно да си говорим с Чинция Тедеско - различна от всичко, което съм слушала..

публикувано на 11.08.24 в 09:51
архитект Наум Торбов

Историята оживява - архитект Наум Торбов

Време е за нов разказ за поредната изключителна личност от българското общество. Още един човек, забравен в продължение на половин век - архитект Наум Торбов. За щастие живеем в години, когато нещата се променят. Споменът и историята за отдадени, скромни и изключително способни българи се възражда.  Признавам си, минавал съм десетки пъти покрай..

публикувано на 10.08.24 в 16:00

Софийски разкази - Радио разходка с Пейо Яворов

Р адио разходка по адресите, свързани в София с Пейо Яворов. Началото е къщата, където живее Мина Тодорова и брат ѝ Петко Ю.Тодоров. Къде е разположена посмъртната маска на Яворов и кои са другите места, свързани с поета, както и коя е личността, опитала се да обърне общественото мнение срещу Яворов - в звуковия файл:

публикувано на 10.08.24 в 15:00
Невена и Шарлето

Адресите на любовта – Невена Коканова и Любомир Шарланджиев

Режисьорът реагирал сдържано на  увлечението ѝ по Раде Маркович, но ѝ казвал „Ако ме напуснеш, ще умра!” „Обичам те, но него го обожавам. Не мога да го зарежа и да тръгна с теб, защото много ще го нараня“, споделя в интервю Раде Маркович с какви  думи Невена Коканова се сбогува с него, за да остане при мъжа си, режисьора Любомир..

публикувано на 10.08.24 в 14:00

С деца в кухнята

Как може да се превърнем в шеф готвач за любимите хора от дома си? Празнуваме деня на готвача с кулинарния блогър и фотограф, Ваня Грозева , създател на авторски здравословни рецепти: "В началото идеята ми бе провокирана от желанието на моите близки да им споделям снимки, те искаха рецепта, а аз никога не готвех по точни пропорции. Радвам се, че..

публикувано на 10.08.24 в 11:31