Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спечелете юбилейния двоен албум на Стефан Еленков

| обновено на 09.11.17 в 18:10


На 10-и ноември /петък/ от 18.30 ч. в Мраморната зала на Руския културно-информационен център ще бъде представено ново издание на българския музикален пазар – юбилеен двоен диск, посветен на 80-годишнината от рождението и 20-годишнината от смъртта на големия български бас Стефан Еленков.

Той беше 30 г. солист на Софийската опера и успя да пее в 108 оперни театри по света. Пял е „Хованщина“ в Миланската Скала, записвал е „Пуритани“ в „Ковънт Гардън“, гостувал е в Метрополитън опера в Ню Йорк, в Парижката Гранд опера, в Балшой театър и още, и още… Този албум всъщност съдържа двете му плочи, които издаде приживе в България – с арии от руски опери /“Борис Годунов“, „Хованщина“, „Княз Игор“, „Евгений Онегин“…/ и с популярни руски песни /“Ой, ти, Волга“, „Ах, Настася“, „Легенда за 12 разбойника“…/. Отдавна искахме да издадем този диск и най-накрая успяха да се съберат средства. Все още баща ми има почитатели в България, слава Богу, въпреки че си е отишъл преди 20 г., сподели дъщерята на Стефан Еленков – г-жа Цветанка Еленкова, в интервю за предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива". Чуйте цялото интервю в звуковия файл.

Българското национално радио Ви предоставя шанс да притежавате в личната си фонотека юбилейния двоен албум на Стефан Еленков. Можете да участвате в томболата като ни пишете на електронната поща castadiva@bnr.bg до 15-и ноември. Жребият ще бъде изтеглен в изданието на „Каста дива“ на 19-и ноември от 20 до 22 ч. по програма „Хоризонт“. Пожелаваме ви късмет!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.