Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Видин Даскалов е най-любимият оперетен артист на ХХ век на българската публика

| обновено на 02.01.18 в 12:38

Завърши ежегодната анкета на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива“ „Любимите ви…”.

В предишни анкети научихме, че Лучано Павароти е най-любимият тенор на българската публика, „Лебедово езеро” е най-любимият балет, „Царицата на чардаша” е най-любимата оперета, а „Моята прекрасна лейди” е най-любимият мюзикъл.

Новата национална анкета на „Каста дива” „Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век” беше посветена на 100-годишнината от създаването на българския професионален оперетен театър. Тя се проведе с гласуване в сайта на Българското национално радио и сред публиката на Националния музикален театър „Стефан Македонски”. Резултатите показват: най-любим на българската публика сред оперетните артисти е Видин Даскалов, следван от Ной Николов и Арон Аронов, а сред актрисите – Мими Балканска, следвана от Лиляна Кисьова и Людмила Чешмеджиева.

Всяка година участник в анкетата, определен чрез жребий, получава награда. Тази година наградата е аудио система. Спечели я г-жа Диана Спасова от София.

В звуковите файлове чуйте финала на анкетата "Любимите ви български оперетни артисти на ХХ век" в празничното издание на предаването за музикално-сценични изкуства "Каста дива".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.