Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иванов: КЕВР се интересува от лицензионната дейност на ЧЕЗ, не кой държи акциите

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС

Комисията по енергийно и водно регулиране няма отношение към сделката за продажбата на ЧЕЗ. Това заяви във Велико Търново председателят на държавния енергиен регулатор Иван Иванов, като подчерта, че КЕВР няма правомощия да спре сделката.

"Акциите – дали се владеят от ЧЕЗ, или от „Инерком“ на г-жа Гинка Върбакова, или част от акциите ще бъдат притежание на българската държава, за нас същественото е как се осъществява лицензионната дейност. Това не би трябвало да влияе върху лицензионната дейност“, посочи Иванов.

Сделката няма никакво отношение към предстоящото поскъпване на електроенергията от 1 юли, увери още Иванов, като определи информациите в тази насока като чиста манипулация.

Иван Иванов отбеляза още, че не е разговарял с Гинка Върбакова и потвърди, че на този етап не са застрашени нито енергийната независимост на страната, нито качеството на обслужването на клиентите на ЧЕЗ.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.