Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Автобусните превозвачи се обединяват в конфедерация

Снимка: БГНЕС

Автобусният бранш се обединява в конфедерация. Решението е взето единодушно след срещата на национално представените браншови организации в автобусния сектор. С новата форма на сдружаване автобусните превозвачи се надяват да отговорят на очакванията на държавната администрация за идентифициране на единен браншови субект за комуникация. Посредством конфедералните органи за управление сдруженията в автобусния транспорт ще имат възможност да постигат своите цели и да обединяват усилия си за устойчивото развитие на автобусния транспорт в България.

В срещата участваха Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националното сдружение на автобусните превозвачи, Националният съюз на превозвачите, Корпорацията на автомобилните превозвачи в България, Българската федерация за пътнически транспорт, както и Националният съюз на превозвачите - Варна.

От автобусния сектор изпратиха и открито писмо до премиера Бойко Борисов, в което посочват:

Предвид факта, че голяма част от транспортните фирми, извършващи обществен превоз на пътници, не членуват в браншови организации, формата на сдружаване в Конфедерация, ще позволи на всяка една от тях да припознае своята браншова организация, в която желае да членува, като този начин на сдружаване би позволил и създаването на нови организации, които да се включат в Конфедерацията.

Конфедерацията ще бъде учредена след утвърждаване на решението за членство от общите събрания на браншовите организации, но не по късно от 15 септември 2018 г.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Автобусни превозвачи: Готови сме за социален диалог, но в условията на свободна воля

Националното сдружение на автобусните превозвачи в България, Браншовият съюз за стопанска инициатива в транспорта, Националният съюз на превозвачите, както и  браншови организации в пътническия транспорт представиха решение за обединение на автобусния..

публикувано на 02.07.18 в 17:53
ВИЖТЕ ОЩЕ
Георги Шарков

Георги Шарков: Бизнес щетите при IT срива са по-съществени от броя на засегнатите компютри

Глобалният IT срив от 19 юли в международната компания за киберсигурност "Краудстрайк" (Crowdstrike) и в софтуерния гигант "Майкрософт" (Microsoft) причиниха сериозни затруднения в работата на авиокомпании, медии, банки, телекомуникационни и..

публикувано на 23.07.24 в 17:06
Силвия Георгиева

Климатичните промени налагат нови предизвикателства пред местните власти

Климатичните промени са сериозно предизвикателство както за целия свят, но и конкретно за местните власти . Сухите лета и наводненията са доказателство, че тези промени се отразяват пряко върху живота на всеки човек. "Трябва да се научим..

публикувано на 23.07.24 в 15:44
Джо Байдън и Камала Харис

Харис е с достатъчна подкрепа за спечелване номинацията за президент

В Съединените щати процесът по зациментиране на номинацията на Камала Харис за президент на демократите върви бързо. Малко повече от 24 часа след като президентът Джо Байдън се оттегли от надпреварата за преизбирането му, зад нея застанаха повече от..

публикувано на 23.07.24 в 14:54

Район "Оборище" събира софиянци за споделена храна и опознаване на съседа

“Голямата маса“ е инициатива на Столичната община – район “Оборище“, която ще се проведе тази събота, 27 юли. Поканата е към гражданите и жителите на района – да седнат на голямата маса, за да опознаят съседите си и да споделят..

публикувано на 23.07.24 в 14:52
Председателят на комисията по екология Красимир Гълъбов и общинските съветници Ваня Григорова (вдясно) и Марта Георгиева (вляво) на брифинга в Столичната община за условията в приютите и клиниките на ОП

Общински съветници искат проверка във ветеринарната клиника към "Екоравновесие"

Общински съветници в София настояват да бъдат предприети спешни мерки за подобряване на условията във ветеринарната клиника "Връбница" към общинското предприятие "Екоравновесие" и да бъде отменена заповедта, с която се забранява достъпа на..

публикувано на 23.07.24 в 14:40

БДЖ възстановява директното пътуване от Пловдив до Русе и обратно

От юли 2024 г. БДЖ пуска влакове по линията Пловдив-Русе, с възможност и за столичани да пътуват до крайдунавския град. За дълго чаканата директна жп връзка в предаването “Радиокафе“ разговаряме с Кристиан Ваклинов от Сдружение  "За Родопската..

публикувано на 23.07.24 в 12:31

В Парк-музей "Врана" Sofia Lights ще представи уникалната арт инсталация Steel Grass

В последния юлски уикенд, в парк-музей "Врана", Sofia Lights представя инсталацията Steel Grass на световноизвестното френско арт студио Aerosculpture,  реализирало проекти в десетки държави на три континента. Инсталацията ще бъде..

публикувано на 23.07.24 в 11:30