Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Общественото радио на Румъния на гости в БНР

| обновено на 09.07.18 в 13:08 БНР Новини
Николета Атанасова, Флорин Бруштен, Дан Преда, Румяна Рисчук и Нику Попеску (отляво надясно) в студиото на програма „Христо Ботев“
Снимка: Кирчо Стоичков

В БНР гостуват: Дан Преда, мениджър на Radio Romania Actualitati; Нику Попеску, главен редактор в Radio Romania Actualitati; Флорин Бруштен, генерален секретар на „Регионални програми“ на Румънското радио.
С тях говорим за опита, който ще почерпят от БНР за отразяването председателството на ЕС. „През януари следващата година Румъния поема председателството на ЕС и за нас е от изключителна важност как успяхте да представите на аудиторията си начина, по който България е значима за ЕС и как двете ни страни са свързани с развитието на ЕС.“ – каза Дан Преда.
С тях говорим и за свободата на словото, за авторитета на обществените медии в двете страни и как се печели и задържа доверието на аудиторията.

Превод в ефир: Румяна Рисчук.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.