Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Платформата Move.bg празнува петия си рожден ден

Снимка: pixabay
Платформата Move.BG, позната още като “България може”, празнува петия си рожден ден. През целия ден - до 18.00 ч. вратите на дома на Move.BG ще са отворени за посетители. Домакините ще разкажат откъде са тръгнали, какво създават и ще споделят какво планират в бъдеще.

Част от нещата, които са ни подготвили са: EDIT накратко - какво представлява най-успешният им проект, НоваториТЕ - разговори с хората, които променят средата ни с идеите, куража и решителността си да ги сбъдват, след това на бързи обороти ще се премине към дигиталното бъдеще - уъркшопи и игри с обитателите на Coworking пространство и още много възможности.

В по-късните часове организаторите планират архитектурно-историческа разходка с “Моята българска история в квартала” и за финал на вечерта канят всички на купон. Как се появява идеята за платформата на този ден преди 5 години, разказва основателят на платформата - Саша Безуханова.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джордж Харисън и Пол Маккартни

Ако детето си служи с предпочитаната ръка, ще се справя по-добре

Точно преди 40 години Международната конфедерация на леворъките хора обявява 13 август за техен празник , в знак на протест срещу десноръките, които често ги приемали за странни. Днес се знае, че те са 10-15% от хората , а това никак не е малко. Десетки проучвания показват, че леворъките са по-креативни, гневят се по-лесно, но и..

публикувано на 13.08.24 в 11:29
Диана Андреева

Промените в Закона за предучилищното и училищно образование нарушават правата на децата

Промените в Закона за предучилищното и училищно образование , гласувани от парламента на 7 август т.г., са популистки и нарушават правата на децата. Текстовете са неясни и подлежат на широко тълкувание, което позволява използването им като средство за натиск срещу всеки човек и гражданска организация, смятат от Националната мрежа за децата..

публикувано на 13.08.24 в 09:36

Отново горещини

Днес ще бъде слънчево, след обяд и горещо с незначителна купеста облачност. Ще духа слаб, в източните райони - до умерен вятър с източна компонента. Максималните температури ще са между 35° и 40°, в София - около 35° . По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури ще са между 30° и 34°...

публикувано на 13.08.24 в 07:20
инж.Недислав Веселинов( в средата)  с Роман и Яна

Пикът на Персеидите ни очаква днес

Звездният пик на Персеидите предстои тази вечер. За събитието разказа в предаването "Добър вечер, София", инж. Недислав Веселинов. "Тази вечер ще можем да наблюдаваме по 60 падащи звезди на час, посочи той и обясни, че източник на персеидите е прах от кометата "Суифт Тътъл", която на всеки 130 години обикаля слънчевата система, попадайки в близост..

публикувано на 12.08.24 в 17:33

BESCO организира първото издание на "Hall of Fame - Зала на славата на българските предприемачи"

Българската  предприемаческа асоциация (BESCO) организира първото издание на "Hall of Fame -  Зала на славата на българските предприемачи" , което ще се проведе на 11 ноември тази година, съобщиха от неправителствената организация, която  обединява стартъпи, инвеститори, правителство, институции и други заинтересовани страни, свързани с..

публикувано на 12.08.24 в 16:40

Международният ден на младежта ще бъде отбелязан в Банкя

С хип хоп парти на басейн AquaBankya район "Банкя" ще отбележи 12 август – Международния ден на младежта. Събитието стартира в 18:00 ч. 2024 г. с вход свободен. Вечерта посветена на младите хора, е в изпълнение на проектите "Слушай Банкя" 1 и 2, които се финансират от програмата на Столична община "София – град на младите и активните". Предвиждат..

публикувано на 12.08.24 в 16:20

Киберсигурност, или глобален инструмент за наблюдение?

Държавите членки на ООН одобриха вчера първия документ за борба с киберпрестъпността въпреки ожесточената съпротива на защитниците на човешките права, които предупредиха срещу глобален инструмент за наблюдение, предаде Франс прес. След три години преговори и накрая двуседмична сесия в Ню Йорк, "Конвенция на ООН срещу киберпрестъпността" беше..

публикувано на 12.08.24 в 16:07