Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Innovation Explorer 2019: Трябва ли да издигаме технологиите в култ

Цял ден на иновации, модерни технологии и  уъркшопи посрещна участниците в петото издание на форума Innovation Explorer 2019. Тази година, темата на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал Black Mirror и модерната философия на Ювал Ноа Харари. Участниците и лекторите също са впечатляващи.

Още в самото начало духът на присъстващите бе приповдигнат от магьосника Butzi, който впечатли аудиторията с фокуси и изключителни презентационни умения. Сред презентаторите бяха също шпионинът от ЦРУ Робърт Беър, който говори за иновациите и технологиите в света на разузнаването, Стивън Томас - един от най-известните лекари-хуманисти в САЩ, инвеститорът Елвин Гури, който съпостави позитивите и негативите от новите технологии.

„Чухме лекции за развитието на медицината, за начина по, който държавите трябва да са конкурентоспособни, за това, дали човечеството прогресира или е пред цивилизационен колапс. Научаваме много за креативността, дори за магьосничеството и как те развиват потенциала ни да творим и да създаваме нови неща. Аудиторията ни е много развълнувана. България, тръгвайки от ниско ниво, благодарение на натрупването на знание, емоции и енергия за създаване - в момента наистина можем да се превърнем в топ иноватор за света," коментира организаторът Леона Асланова

Събитието, чийто генерален медиен партньор е Българското национално радио, ще продължи до 18 часа тази вечер с вдъхновяващи лекции, уъркшопи и дискусии.

Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт.

Още по темата

Innovation Explorer 2019 - вдъхновен от сериала Black Mirror

На 21 февруари в София ще се проведе петото издание на международния форум за иновации Innovation Explorer. Тази година темата на събитието е вдъхновена от научно-фантастичния сериал Black Mirror и модерната философия на Ювал Ноа Харари. Участниците..

публикувано на 08.01.19 в 14:53